Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με το διοικητικό συμβούλιο του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας (ΝΑΟΚ), στις εγκαταστάσεις του στην πόλη της Κέρκυρας, είχε χθες το απόγευμα αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων. Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η θέση και η σημασία του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Κέρκυρα και γενικότερα στα Ιόνια νησιά.

Η αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υπογράμμισε την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ώστε ο μαζικός ερασιτεχνικός αθλητισμός να μην βαραίνει την εργατική λαϊκή οικογένεια, αλλά να εξασφαλίζεται η ουσιαστική, ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση με ευθύνη του κράτους.

Επισήμανε ότι το κριτήριο για τις δυνάμεις που δρουν στην Τοπική Διοίκηση πρέπει να είναι η στάση τους απέναντι στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, η οποία σήμερα θυσιάζεται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων. Επίσης, μετέφερε την πείρα από τη δράση των κομμουνιστών δημάρχων στο θέμα αυτό, σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική. Σ' αυτό το πλαίσιο, κάλεσε το διοικητικό συμβούλιο του ΝΑΟΚ να μην εφησυχάσει, όσον αφορά το ενδεχόμενο παράδοσης στον Δήμο του παραλιακού μετώπου που ο σύλλογος χρησιμοποιεί, καθώς το κρίσιμο ζήτημα είναι ο προσανατολισμός της δημοτικής Αρχής. Η εμπειρία έχει δείξει ότι η λογική της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας οδηγεί σε επιβολή τελών για τη χρήση υποδομών και στην παράδοσή τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τέλος, η Αλεξάνδρα Μπαλού επισήμανε ότι η υπόθεση του ερασιτεχνικού αθλητισμού στα Ιόνια νησιά πρέπει να γίνει υπόθεση του λαϊκού κινήματος, ώστε να δυναμώσει η διεκδίκηση για δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

athlitismos2

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr