Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Είναι δικός τους άνθρωπος, έζησε στα δικά τους μέρη και είχαν ιδιαίτερη χαρά που πήγε να τους ακούσει, να συμμεριστεί και να φωτίσει τα προβλήματά τους, να τους δώσει αισιόδοξη ανάσα. Θα είναι μαζί τους άλλωστε και μετά τις εκλογές, όπως και τα άλλα στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σ' όποια θέση κι αν τη τάξουν οι εκλογείς. Πολλοί την ήξεραν μόνο ή κυρίως από τους τηλεοπτικούς δέκτες.    

Αναφερόμαστε στην περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου σε οικεία της μέρη, στη βόρεια Κέρκυρα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Μαζί της ήταν και ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης στον κερκυραϊκό Βορρά Κώστας Ρούσσινος.   

Η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» επισκέφθηκε τις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα χωριά Αγρός και Περουλάδες (φωτο από εκδήλωση μαθητών), τις υπηρεσίες του πρώην Δήμου Αγίου Γεωργίου στον Αγρό και το Κέντρο Υγείας στο χωριό Άγιος Αθανάσιος. Επίσης, συνάντησε κατοίκους των χωριών από τα οποία πέρασε.

Στα σχολεία συζήτησε με εκπαιδευτικούς τα ζητήματα της Παιδείας και τα προβλήματα που τους απασχολούν. Επίσης, αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός για τοπικά ζητήματα, όπως το οδικό δίκτυο, τα σκουπίδια, η ποιότητα και η επάρκεια του νερού, καθώς και για γενικότερα πολιτικά ζητήματα. Συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα αν χρειάζονται απλώς «ικανοί» διαχειριστές και πόσο ιδιαίτερη σημασία έχει και η αντίληψη που έχουν για τα πράγματα. Η Αλεξάνδρα Μπαλού σημείωσε ότι οι όποιες ικανότητες των περιφερειακών ή δημοτικών Αρχών πρέπει να βρίσκονται στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και ανέφερε τα παραδείγματα κομμουνιστών δημάρχων που κινητοποιούν το λαό και μαζί του διεκδικούν και επιτυγχάνουν φιλολαϊκές λύσεις.

Στη σχολική μονάδα των Περουλάδων «Ανδρέας Κάλβος», η οποία φέρει το όνομα του μεγάλου Ζακύνθιου ποιητή λόγω της καταγωγής του από το χωριό αυτό, τη συζήτηση απασχόλησαν και οι όροι ζωής των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. Κατά την τουριστική περίοδο, αρκετές φορές τα παιδιά μένουν χωρίς την αναγκαία οικογενειακή επίβλεψη και φροντίδα, αφού οι γονείς τους, σε πολλές περιπτώσεις, είναι αναγκασμένοι να εργάζονται πολλές ώρες και να υπομένουν διπλοβάρδιες ή και στέρηση του ρεπό, σε ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, για να αντεπεξέλθουν οικονομικά ή και για να μη χάσουν τη θέση εργασίας τους.

Ο Ζακύνθιος ποιητής Ανδρέας Κάλβος, να πούμε εμείς με την ευκαιρία, έζησε στην Κέρκυρα, όπου και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της εποχής, επί είκοσι χρόνια περίπου. Οι στίχοι του, όπως εκείνοι σύμφωνα με τους οποίους «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία», γαλουχούν τους κατοίκους της περιοχής. Πατέρας του ήταν ο Κερκυραίος Ιωάννης Κάλβος από το χωριό Περουλάδες.

Στις δημοτικές υπηρεσίες στον Αγρό οι εργαζόμενοι έθεσαν, κυρίως, τα ζητήματα που προκύπτουν από τη διάσπαση του ενιαίου μέχρι πρότινος Δήμου Κέρκυρας. Η Αλεξάνδρα Μπαλού και ο Κ. Ρούσσινος έθεσαν το θέμα της διεκδίκησης των αναγκαίων πρόσθετων πόρων και θέσεων εργασίας, προκειμένου να μην επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο οι συνθήκες εργασίας και το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών, καθώς μέσα από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκαν τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού και εκφράστηκε η ανησυχία για τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν με τη διάσπαση του Δήμου και την έλλειψη μέσων και υποδομών. Τα στελέχη της παράταξης τόνισαν πόσο σημαντική είναι η στελέχωση των υπηρεσιών με το απαραίτητο προσωπικό και ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» αγωνίζεται για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες ικανοποιητικά.

Οι πενιχρές υπηρεσίες Υγείας ήταν, εξάλλου, το θέμα που αναδείχθηκε στην επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αθανασίου, κατά τις συζητήσεις με ασθενείς και εργαζόμενους. Η έλλειψη προσωπικού ήταν εμφανής σε αυτό το Κέντρο Υγείας που εξυπηρετεί τους κατοίκους πολλών χωριών, αλλά και επισκέπτες του νησιού κατά τους θερινούς μήνες. Τα στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως τονίστηκε, ήταν, είναι  και θα είναι και στο μέλλον μπροστάρηδες σε κάθε κινητοποίηση για να κατακτήσει ο λαός υψηλού επιπέδου, αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα και δωρεάν Υγεία.

IMG 7dccdb8a6706df978597651aa7774040 V

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr