Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον ρόλο και τη συμβολή που μπορεί να έχει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην ανάδειξη, επιστημονική τεκμηρίωση,  αντιμετώπιση και επίλυση σοβαρών προβλημάτων στα νησιά μας προς όφελος του λαού, υποστηρίζοντας τα λαϊκά αιτήματα, καθώς και στην ανάδειξη και προβολή της Ιστορίας των Ιονίων Νήσων.

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων, με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιόδευσε σήμερα το πρωί σε χώρους του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην πόλη της Κέρκυρας.

Η σημερινή ήταν η δεύτερη επίσκεψη της Αλεξάνδρας Μπαλού στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, μετά τον περασμένο Ιανουάριο. Συζήτησε με εργαζόμενους του Πανεπιστημίου.

ionio panep

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισκέφθηκε στο ιστορικό Παλαιό Φρούριο της πόλης την Αρχαιολογική Υπηρεσία, τα Αρχεία Νομού Κέρκυρας και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Κέρκυρας, φορείς και υπηρεσίες, δηλαδή, που έχουν σπουδαία σημασία για το νησί των Φαιάκων. Η επικεφαλής και τα στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συζήτησαν με τα διευθυντικά στελέχη και τους εργαζόμενους τα ζητήματα που τους απασχολούν και τη συμβολή των φορέων και υπηρεσιών αυτών στη δημόσια ζωή του μεγαλύτερου, πληθυσμιακά, νησιού της Περιφέρειάς μας.  Η υποστελέχωσή τους υποσκάπτει, φυσικά, αυτή τη συμβολή.

Βασική θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως τονίστηκε, είναι ότι πρέπει να υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση στην έρευνα και τον πολιτισμό. Η πολιτισμική κληρονομιά αποτελεί βασικό αγαθό που έχει διαπαιδαγωγητικό και μορφωτικό ρόλο. Αποτελεί ανάγκη και όχι πολυτέλεια.

Ιδιαιτέρως στα Αρχεία Νομού Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στους χώρους των αρχείων, όπου διατηρείται τεράστια ποσότητα ανεκτίμητου υλικού σε έναν πραγματικά θησαυρό ιστορικής μνήμης.

Γενική διαπίστωση για όλους τους χώρους των υπηρεσιών αυτών είναι, δυστυχώς, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότησή τους, καθώς οι υπηρεσίες αυτές -που δεν εντάσσονται στη λογική της ανταποδοτικότητας και του κέρδους- παραμελούνται από την κεντρική διοίκηση, τη Περιφέρεια και τους Δήμους. Ακόμη και οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης και ασφάλειας των χώρων, ώστε να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις, πολλές φορές καθίστανται αδύνατες ή εξαρτώνται από ευκαιριακές χρηματοδοτήσεις προγραμμάτων.

Η κατάσταση αυτή, όπως τονίζουν η Αλεξάνδρα Μπαλού και ο υποψήφιος δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Μπορμπότης, επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά το γεγονός ότι κάθε πρόβλημα που βασανίζει τον λαό είναι έκφραση της κεντρικής αντιλαϊκής  πολιτικής. Επιβεβαιώνει, επίσης, ότι όλες οι βασικές λαϊκές ανάγκες, όχι μονάχα είναι η τελευταία έγνοια των κυβερνήσεων και τοπικών διοικήσεων -περιφερειαρχών και δημάρχων- που υποστηρίζουν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των λίγων, αλλά είναι και  τελευταίες στη λίστα των μεγάλων χρηματοδοτικών πακέτων. Ο λαός, τονίζουν, μπορεί και πρέπει να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα να διεκδικήσει ό,τι του ανήκει. Να ενισχύσει τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Να έχει έναν φίλο και σύμμαχο την επόμενη μέρα. Στις εκλογές νικητής να είναι ο λαός!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr