Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Ανακοίνωση-ράπισμα στις ανήθικες πρακτικές του... πρωταθλητή των παραπλανητικών υποσχέσεων περιφερειάρχη και των συν αυτώ, που σκορπίζουν δεκάδες εκατομμύρια σε προεκλογικές  εξαγγελίες και επιχειρούν να οικειοποιηθούν πολιτικά τους αθλητές των Ιονίων Νήσων και τις επιδόσεις τους, εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στις 8 Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση έχει τον εύστοχο τίτλο «Στην προεκλογική περίοδο δεν επιτρέπονται όλα!» και την παραθέτουμε ολόκληρη:

Οι προεκλογικές φιέστες των βραβεύσεων σπουδαίων αθλητών μας στα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, από τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τον κυβερνητικό  βουλευτή κ Κοντονή, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα στα δύο νησιά. Τα πυροτεχνήματα – υποσχέσεις, που «μοίρασε» τις τελευταίες μέρες  και ακουμπούν τα 60 εκατ., αποτελούν προσβολή για τη νοημοσύνη μας.

Η κυβερνητική πολιτική για τον αθλητισμό δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από ένα ταρτάν και ένα ηλεκτροφωτισμό σταδίου που πραγματοποιήθηκε επί υπουργίας Κοντονή στην Ζάκυνθο και σίγουρα δεν μπορεί να κρυφτεί από τους αθλητές μας.

Από την ίδια την αντικειμενική πραγματικότητα σε όλα τα νησιά του Ιονίου στον τομέα του Αθλητισμού και των υποδομών του προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Πώς στηρίχθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Μαζικός Λαϊκός Αθλητισμός σε όλη την ΠΙΝ στις υποδομές, στην οργάνωση, στους φορείς, στο ειδικευμένο προσωπικό και στην επιστημονική υποστήριξη της ίδιας της διαδικασίας της αθλητικής δραστηριότητας από την κυβέρνηση,  σημερινή περιφερειακή Αρχή (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), αλλά και την προηγούμενη (ΝΔ.);
  • Τι έκαναν  για να υπάρξουν επαρκείς, ασφαλείς και σύγχρονες αθλητικές υποδομές σε όλο το εύρος της ΠΙΝ και έτσι που να καλύπτεται η λαϊκή ανάγκη και το δικαίωμα του αθλητισμού για όλους;
  • Πως στήριξαν τον σωματειακό αθλητισμό (αθλητικούς συλλόγους, σωματεία, Ενώσεις)  που διεκπεραιώνουν   τον μεγαλύτερο όγκο της αθλητικής δραστηριότητας με τεράστιες προσπάθειες, με ατομικές συνδρομές μελών – αθλητών και με χορηγίες;
  • Πως ακριβώς στήριξαν το σχολικό αθλητισμό που παραπαίει, με τη Φυσική Αγωγή στο σχολικό πρόγραμμα ως ένα ακόμα μάθημα, με ελάχιστες ώρες , με απαράδεκτες-επικίνδυνες αθλητικές εγκαταστάσεις στην πλειονότητα των σχολείων, με την υποβάθμιση των σχολικών αγώνων (μέχρι σήμερα ούτε καν η Α΄ Φάση των αγώνων αθλοπαιδιών δεν έχει γίνει) κ.ά., που εξευτελίζουν κάθε έννοια εκπαιδευτικής και αθλητικής διαδικασίας;
  • Ποιος τελικά «πληρώνει το μάρμαρο» αυτής της αθλητικής δραστηριότητας που διεκπεραιώνεται με χίλια  βάσανα μέσα σε επικίνδυνους στην πλειονότητά τους αθλητικούς χώρους;

Στα παραπάνω ερωτήματα δίνει απάντηση και στίγμα η περιφερειακή Αρχή και ο κ. Γαλιατσάτος ανάγοντας την χορηγία  (ΕΛΠΕ – επιχειρήσεις κ.ά.) και την παράδοση των όποιων προγραμμάτων στην ιδιωτική πρωτοβουλία, ως τη μοναδική λύση στην υποχρηματοδότηση του αθλητισμού και τα διάφορα προγράμματα (ΕΣΠΑ, Φιλόδημος στους Δήμους) για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων ως τη μοναδική επωδό. Φυσικά έχει εντρυφήσει σε αυτή την τακτική από τους προκατόχους του -τον κ. Σπύρου- όσο και την επίσημη της ΝΔ κ. Κράτσα, που έχοντας κοινή στρατηγική συναγωνίζονται μεταξύ τους.

Οι διακρίσεις και τα μετάλλια των αθλητών, που όλους μάς τιμούν και μας κάνουν υπερήφανους, είναι αποτέλεσμα της τεράστιας προσωπικής προσπάθειας των ίδιων, της μεγάλης ηθικής στήριξης των οικογενειών τους οι οποίες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και των προσπαθειών των παραγόντων των σωματείων. Η έλλειψη κρατικών κονδυλίων οδηγεί τους αθλητές να ψάχνουν χορηγούς που θα τους ‘’υιοθετήσουν‘’, δηλαδή θα  χρηματοδοτήσουν τα όνειρά τους. Κύριε Γαλιατσάτο, κύριε Κοντονή, η εικόνα που δεν βλέπετε είναι η ίδια η πραγματικότητα στα νησιά μας. Οι μικρές  διαφορές δεν αλλάζουν την γενική εικόνα.

Στην Κεφαλονιά π.χ. των 36.000 κατοίκων, στις στοιχειώδεις εγκαταστάσεις αναλογικά με τον πληθυσμό βασιλεύει η επικινδυνότητα και εγκατάλειψη. Στο κεντρικό στάδιο στην πόλη του Αργοστολίου είναι ακόμη σε εκκρεμότητα οι  επισκευές, από τους σεισμούς του 2014 και 2015. Χαρακτηρισμένες επικίνδυνες αθλητικές εγκαταστάσεις (κερκίδες του γηπέδου στις Κεραμειές κ.ά) χρησιμοποιούνται από μαθητές, νεολαίους και φιλάθλους.

Στην ευρύτερη περιοχή της σεισμόπληκτης Παλικής δεν υπάρχει καμιά ανοιχτή εγκατάσταση αθλοπαιδιών  για 7.000 κατοίκους!!! Στο σύνολο των σχολείων είτε δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις εγκαταστάσεις είτε όπου υπάρχουν, αυτές είναι ανεπαρκείς και χωρίς καμιά πιστοποίηση ασφάλειας, εγκυμονώντας τεράστιους κινδύνους.

Αντίστοιχα στη Ζάκυνθο και στα άλλα νησιά τα προβλήματα δεν εξωραΐζονται. Στο Εθνικό στάδιο ο σεισμός προξένησε σοβαρές ζημιές  που η  αποκατάσταση παραμένει άγνωστη λέξη. Εκτός του ενωσιακού γηπέδου, που δεν λειτουργεί, τα άλλα γήπεδα που λειτουργούν είναι σε αθλία κατάσταση (ανύπαρκτα αποδυτήρια, κακοί αγωνιστικοί χώροι με πλαστικό ταρτάν, διαλυμένες - επικίνδυνες εξέδρες), βολεύοντας περίπου 23 ομάδες ποδοσφαίρου και πέντε ακαδημίες.

Το μοναδικό κλειστό γυμναστήριο ανήκει στο σχολείο της Παναγούλας, με συντήρηση ανύπαρκτη, ενώ δεν υπάρχει δημόσιο κολυμβητήριο για τα τρία σωματεία με 500 παιδιά,  που βολεύονται σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις.

Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό και αφορά όλα τα νησιά της ΠΙΝ. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των συνεργατών τους στον αθλητισμό και προωθούν και στηρίζουν οι ομογάλακτες περιφερειακές - τοπικές αρχές.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» όλα αυτά τα χρόνια πρόβαλε τα παραπάνω προβλήματα και διεκδίκησε λύσεις  μέσα από τους αγώνες του λαϊκού κινήματος και μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο, προβάλλοντας το αναγκαίο και όχι το εφικτό. Προβάλλοντας ότι ο Αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια μόνο για λίγους, αλλά δικαίωμα για τους πολλούς, που συνδέεται ευρύτερα με την υγεία. Γι' αυτό αποτελεί σήμερα επιτακτική ανάγκη και υπόθεση διεκδίκησης, αλλά συνάμα και κριτήριο ψήφου. 

Υπογράφουν την ανακοίνωση η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού και οι υποψήφιοι δήμαρχοι της παράταξης στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr