Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Επερώτηση αναγκάστηκε να καταθέσει στις 18 Μαρτίου στο περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων η «Λαϊκή Συσπείρωση» για το θέμα του Ειδικού Σχολείου της Ζακύνθου, μετά την κωλυσιεργία της περιφερειακής Αρχής.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θ. Γουλής της Κέρκυρας και Γ. Κορφιάτης της Ζακύνθου έγραψαν:

Είναι απαράδεκτη η κατάσταση που βιώνουν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου Ζακύνθου, οι οποίοι παραμένουν όμηροι των εργολάβων που έχουν αναλάβει το νέο κτίριο, το οποίο έπρεπε να έχει παραδοθεί από το Σεπτέμβριο του 2017.

Το Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου είναι ένα σχολείο με πολλά προβλήματα, μιας και είναι ένα αρκετά παλιό κτίριο και μικρό για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών που φοιτούν εκεί.

Αυτή τη στιγμή φοιτούν στις τρεις σχολικές μονάδες του Ειδικού Σχολείου (Ειδικό Δημοτικό, Ειδικό Νηπιαγωγείο και ΕΕΕΕΚ) 40 παιδιά με 22 εκπαιδευτικούς, στεγάζονται σε ένα χώρο 400 τ.μ. που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις εξειδικευμένες ανάγκες των παιδιών.

Επιπλέον η ανέγερση του νέου κτιρίου 960 τ.μ., που εγκρίθηκε το 2013, ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2016 και με δέσμευση για παράδοση το Σεπτέμβρη του 2017.Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει τελειώσει το έργο και επιπλέον έχουν προκύψει και επιπλέον προβλήματα σε υποδομές ακριβώς από τις εργασίες, όπως:

  • Η θέρμανση καταργήθηκε επειδή το λεβητοστάσιο ήταν σε χώρο του νέου σχολείου.
  • Ο αύλειος χώρος του σχολείου περιορίστηκε στο 30%, λόγω εργασιών για το νέο κτίριο.
  • Το σύγχρονο θερμοκήπιο ξηλώθηκε για να μεταφερθεί αλλού και στο σημείο έχει απομείνει ένα σωρός από σίδερα.

Είναι απαίτηση η άμεση αποπεράτωση του έργου πού έχουν ανάγκη τα παιδιά, ώστε το εκπαιδευτικό προσωπικό να έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να μορφώσει και να αναπτύξει ολόπλευρα τις ικανότητες των παιδιών.

Ερωτάσθε τι προτίθεσθε να κάνετε για να παραδοθεί άμεσα το νέο κτίριο και να τελειώσει η απαράδεκτη καθυστέρηση.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr