Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Δεν μπορούν οι υπερασπιστές των ιδιωτικοποιήσεων  να υπερασπιστούν τα συμφέροντα ούτε του κερκυραϊκού λαού ούτε του λαού των άλλων Ιονίων Νήσων. Αυτό αποδείχθηκε στη  συζήτηση που έγινε μετά την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στην ακτοπλοϊκή γραμμή Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας στην Επιτροπή Νησιωτικής Πολιτικής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με την παρουσία εκπροσώπων του Εμπορικού Επιμελητηρίου, των Τουριστικών Πρακτόρων, του Εμπορικού Συλλόγου, του Λιμεναρχείου Κέρκυρας, εκπροσώπων των εφοπλιστικών εταιρειών και άλλων παραγόντων.

Η σύσκεψη ανέδειξε, όπως επισήμανε η «Λαϊκή Συσπείρωση», τα εξής ζητήματα:

  • Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας αύξησε τα λιμενικά τέλη, ενώ αντίστοιχη αύξηση 50 λεπτών του ευρώ ανά άτομο αποφάσισε και το ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, όπου εκκρεμεί η έγκριση της αύξησης.
  • Οι εφοπλιστικές εταιρείες όμως αύξησαν το εισιτήριο κατά 2,2 € το άτομο δηλαδή 7,70 € για κάθε διαδρομή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα και αντίστροφα. Δηλαδή, αύξησαν το εισιτήριο ακόμη 1,7 € πάνω από την αύξηση των λιμενικών τελών, επικαλούμενες αύξηση κατά 30% της τιμής του πετρελαίου. . Η τιμή αυτή ισχύει μόνο για τους Κερκυραίους, ενώ για τους υπόλοιπους επιβάτες η τιμή είναι 11 € η κάθε διαδρομή. Αντιστοίχως, μεγάλη αύξηση έκαναν και στα εισιτήρια των ΙΧ, των φορτηγών και των λεωφορείων. Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι σε προηγούμενη σύσκεψη της ίδιας Επιτροπής, οι εκπρόσωποι των εφοπλιστικών εταιρειών ανέφεραν ότι είχαν καθαρά κέρδη για το 2017, από3 εκατομμύρια € η κάθε μία!

Ο περιφερειακός σύμβουλος της ΛΑ.ΣΥ. Θεόδωρος Γουλής υπογράμμισε:

  • Η δυνατότητα  που έχουν οι εφοπλιστικές εταιρείες να αυξάνουν τα εισιτήρια όσο και όποτε θέλουν οφείλεται στη φιλοεφοπλιστική πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά, στην πολιτική της πλήρους απελευθέρωσης των συγκοινωνιών που προώθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Η αύξηση των λιμενικών τελών γίνεται με κατεύθυνση της κυβέρνησης, ώστε να εμφανιστούν τα λιμάνια με ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία και να πωληθούν σε καλύτερες τιμές. Προχωράει δηλαδή με σχέδιο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών λιμανιών.
  • Οι εφοπλιστικές εταιρείες αξιοποίησαν την αύξηση των λιμενικών τελών ως αφορμή για πολλαπλάσια αύξησης της τιμής των εισιτηρίων.
  • Να μη γίνει καμία αύξηση των λιμενικών τελών και καμία αύξηση των εισιτηρίων επιβατών και οχημάτων.
  • Να μην προχωρήσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης των λιμανιών.

Είναι φανερό ότι οι συνδυασμοί που φέρουν, φανερά ή κρυφά, το χρίσμα των κομμάτων που προωθούν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και ικανοποιούν τις ορέξεις των εφοπλιστών είναι μακριά από τις ανάγκες του λαού, κατέληξε, τονίζοντας:

Τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν κατά καιρούς, για κάποιες αυξήσεις εισιτηρίων, είναι προεκλογικά, επικοινωνιακά  και αποπροσανατολιστικά παιχνίδια.

Όχι άλλη κοροϊδία... Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να νικήσει ο λαός!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr