Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Δήλωση καταδίκης απαράδεκτης, υβριστικής συμπεριφοράς του απερχόμενου δημάρχου Κεφαλονιάς προς τους εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης έδωσε στη δημοσιότητα στις 18 Μαρτίου, από κοινού με τους υποψήφιους δημάρχους Κεφαλονιάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η Αλεξάνδρα Μπαλού. Δεν μάσησε τα λόγια της.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση:

Προφανώς δεν ντρέπεται και να υβρίζει μια δημοτική Αρχή, όταν δεν ντρέπεται για το γεγονός ότι:

  • οι μαθητές στεγάζονται ακόμα σε «κοντέινερς» και σε άλλες ακατάλληλες υποδομές,
  • σχολεία και νοσοκομεία είναι σε απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση, κυρίως μετά από τους σεισμούς του 2014,
  • η κατασκευή νέων σχολείων  πέντε χρόνια τώρα γίνεται «μπαλάκι» ανάμεσα σε Περιφέρεια, Δήμο και κυβέρνηση,
  • τα μέτρα ασφάλειας ή αντισεισμικής και αντιπυρικής θωράκισης των σχολείων και των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι ανύπαρκτα και εκθέτουν σε μεγάλους κινδύνους μαθητές και εκπαιδευτικούς,
  • έχουν αποχαρακτηριστεί όλα τα δυσπρόσιτα σχολεία του νησιού από την κυβέρνηση,
  • οι εργασιακές σχέσεις-λάστιχο κυριαρχούν στην εκπαιδευτική κοινότητα,

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας στους αγώνες των εκπαιδευτικών και των μαθητών για το δικαίωμα στη μόρφωση, για το αυτονόητο δικαίωμά τους να στεγάζονται σε επαρκείς και ασφαλείς χώρους, για τη σταθερή και μόνιμη δουλειά, για τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας.

Συμπαραστεκόμαστε, τονίζεται στη δήλωση, στους χιλιάδες μαθητές που διαδηλώνουν σήμερα  και αύριο ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στην μόρφωση που υποβαθμίζει  το μορφωτικό επίπεδο, την κριτική ικανότητα και την νοητική ανάπτυξη των μαθητών. Ενάντια στο «νέο» Λύκειο που θα είναι απογυμνωμένο από τη γενική μόρφωση, θα μετατρέπει τους μαθητές ακόμη παραπέρα σε πειραματόζωα και θα οδηγεί τους γονείς να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η απάντηση σε αυτήν την πολιτική που σχεδιάζουν οι κυβερνήσεις και υλοποιούν δήμαρχοι και περιφερειάρχες, καταλήγουν στην κοινή τους δήλωση η Αλεξάνδρα Μπαλού και οι υποψήφιοι δήμαρχοι της παράταξης στους δήμους της Κεφαλονιάς, είναι η οργάνωση και η κλιμάκωση των αγώνων. Σε αυτόν το δρόμο μπορούμε να συναντηθούμε και να γίνουμε δύναμη ανατροπής!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr