Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Οι άλλοι συνδυασμοί κώφευαν, αλλά η Αλεξάνδρα Μπαλού εξέφρασε την αντίθεση του λαού μας στη δρομολόγηση της αποκρατικοποίησης των δραστηριοτήτων του λιμανιού της Κέρκυρας, χωρίς να μασάει τα λόγια της. Συγχρόνως, επανέφερε το θέμα των αεροδρομίων της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου και της σκανδαλώδους χρηματοδότησης που έλαβε η γερμανική Fraport για να μας τα φτιάξει με χρήματα εγχώριας Τράπεζας!...

Σχολιάζοντας την ψήφιση από τη Βουλή νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών του λιμανιού της Κέρκυρας και άλλων εννιά περιφερειακών λιμανιών της χώρας, η επικεφαλής του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανέφερε στις 24 Φεβρουαρίου:

Δηλώνουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στην κυβερνητική απόφαση ιδιωτικοποίησης των δραστηριοτήτων-φιλέτων του λιμανιού της Κέρκυρας και άλλων λιμανιών της χώρας με την ψευδεπίγραφη μορφή της υποπαραχώρησης. Θα αγωνιστούμε μαζί με τον κερκυραϊκό λαό, κόντρα στην επαίσχυντη αυτή επιλογή, για την οποία τόσο η περιφερειακή Αρχή όσο και η δημοτική Αρχή ποιούν την νήσσαν.

Προφανώς ο κ. Γαλιατσάτος ασχολείται με την κατανομή χορηγίας της πετρελαϊκής κοινοπραξίας που αναζητεί συνένοχους για όσα σχεδιάζει να αρχίσει δυτικά της Κέρκυρας τον επόμενο χρόνο, ενώ η κ. Κράτσα αναζητεί επενδύσεις στην Αραβία… Επίσης, οι ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο είναι απασχολημένοι με την εκταμίευση 6.500.000 ευρώ σε ιδιώτες-απορριμματοφορείς, με την αθώωση των κυβερνητικών παραγόντων για την πολιτική ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων και με τη ψυχολογική προετοιμασία του λαού για την εκτόξευση στα ύψη των δημοτικών τελών.

Αντιλαμβανόμαστε τους λόγους της εύγλωττης σιωπής-συναίνεσης και των λαλίστατων κατά τα άλλα υποψηφίων της ΝΔ και λοιπών υποψηφίων για τους περιφερειακούς και δημοτικούς θώκους, που επίσης κατάπιαν τη γλώσσα τους.

Καρφί δεν τους καίγεται ούτε για το γεγονός, ότι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε απαγορεύει στην Περιφέρεια και στον Δήμο να επιβάλουν τέλη στους μελλοντικούς «παραχωρησιούχους» του λιμανιού, εξαιρώντας τους ακόμη και από τα τέλη ηλεκτροφωτισμού. Άξιος ο μισθός τους!

Επί πλέον, η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των προηγούμενων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για ιδιωτικοποίηση των λιμανιών οδηγεί  στην αμεσότερη εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟΙΚΑ σχέδια και στο μοίρασμα των πετρελαϊκών οικοπέδων στην περιοχή μας.

Η ένοχη στάση όλων τους στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των λιμενικών λειτουργιών και υποδομών της Κέρκυρας, που γρήγορα θα οδηγήσει σε δραστική αύξηση του κόστους μεταφορών και νέα μεγάλη επιβάρυνση του εργαζόμενου λαού, αλλά και σε επικίνδυνες καταστάσεις για την ειρήνη στην περιοχή, είναι λόγος καταψήφισής τους.

Τέλος, υπενθυμίζουμε στους φανερούς και κρυφούς υποστηρικτές της παράδοσης στους επιχειρηματικούς ομίλους της χρυσοπληρωμένης από τον λαό δημόσιας περιουσίας ότι ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ.) είναι σταθερά κερδοφόρος με κέρδη προ φόρων άνω των 1,4 εκατ. ευρώ το 2017 και έχει υψηλά ταμειακά διαθέσιμα της τάξεως των 3,7 εκατ. ευρώ για ήδη προγραμματισμένες επενδύσεις.

Δεν αμφιβάλλουμε ότι προορίζεται δημόσια χρηματοδότηση για τις όποιες ιδιωτικές επενδύσεις ακολουθήσουν στο λιμάνι, σε περίπτωση που υλοποιηθεί το αντιλαϊκό σχέδιο, όπως έχει ήδη γίνει με τις επενδύσεις της Fraport στα αεροδρόμια της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και άλλων νησιών ή με ξενοδοχειακές επενδύσεις που επιχορηγεί αδρά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Υπενθυμίζουμε ότι, ενώ υποτίθεται πως η χώρα δεν έχει πόρους για δημόσιες επενδύσεις, η Fraport έχει λάβει από εγχώρια ελληνική τράπεζα δάνειο 285 εκατ. ευρώ και διάρκειας 40 ετών για τα έργα αναβάθμισης 14 αεροδρομίων, με ευνοϊκότατους όρους που ούτε να διανοηθούν δεν μπορούν οι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και άλλοι μικροεπιχειρηματίες των Ιονίων νήσων.

Καμία εμπιστοσύνη σε αυτές τις δυνάμεις, έχουν διαλέξει πλευρά...

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr