Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

 Αποχώρησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κέρκυρα, καθώς αυτή γινόταν με παρουσία αστυνομικής δύναμης και παράλληλη απαγόρευση εισόδου κατοίκων της περιοχής της Λευκίμμης στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Ο κ. Γαλιατσάτος πληροφορήθηκε ότι θα γινόταν κινητοποίηση κατοίκων της Λευκίμμης εναντίον της αδειοδότησης του παράνομου ΧΥΤΑ – χωματερής στη Λευκίμμη από την Περιφέρεια και κάλεσε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του Π.Σ. στις Αλυκές Ποταμού.

Η αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο στην αίθουσα των συνεδριάσεων των κατοίκων της Λευκίμμης, που διαδήλωναν ειρηνικά.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΛΑΣΥ) ζήτησαν την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και την ελεύθερη είσοδο των Λευκιμμιωτών στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Ο κ. Περιφερειάρχης αρνήθηκε την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων με τον ισχυρισμό ότι μπορεί να σημειώνονταν βανδαλισμοί εκ μέρους των διαδηλωτών!…

Ο κ. Γαλιατσάτος και η κυβέρνηση, τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ στο απερχόμενο Π.Σ. Θ. Γουλής (φωτο),  κρύβονται και δικαιολογούνται πίσω από ενέργειες μεμονωμένων ανθρώπων ή ομάδων, που όμως πυροδοτούν οι δικές τους αντιδημοκρατικές πρακτικές και τον εμπαιγμό και την κοροϊδία που έκαναν το 2014. Μη ξεχνάτε, τους είπε, την υπόσχεση του κ. Τσίπρα το 2014 ότι «δε θα πέσει ούτε χαρτοπετσέτα στη Λευκίμμη»! Ήταν τότε που ο κ. Γαλιατσάτος χειροκροτούσε...

Ο Θ. Γουλής κατήγγειλε την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Περιφερειάρχη των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ και δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο να συνεδριάζει το Π.Σ. με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑΣΥ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Η συγκεκριμένη αυταρχική και κατασταλτική στάση της περιφερειακής Αρχής, ανέφερε η ΛΑΣΥ σε ανακοίνωσή της στις 12 Μαρτίου, δείχνει ότι φοβάται τον «εχθρό λαό» που διαμαρτύρεται και διεκδικεί.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Λευκίμμης, όπως τονίστηκε στη σχετική ανακοίνωση, μπορούν να αξιολογήσουν ότι μόνο ο οργανωμένος λαϊκός αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα και όχι ενέργειες που δίνουν τροφή στην κατασταλτική και συκοφαντική δράση της κυβέρνησης και των τοπικών στελεχών της.

Η ΛΑΣΥ κάλεσε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία της Κέρκυρας να παλέψουν ώστε:

  • Με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα να δοθεί λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών στην Κέρκυρα. Η κυβέρνηση έχει τα νομικά, διοικητικά και χρηματοδοτικά εργαλεία για να το λύσει.
  • Να ερευνηθούν νέοι χώροι για το εργοστάσιο και τον ΧΥΤΑ με κατεπείγουσες διαδικασίες και πιστή τήρηση των κριτηρίων καταλληλότητας και αξιολόγησης των υποψήφιων χώρων. Τα κριτήρια αυτά θα πρέπει να είναι εκ των προτέρων γνωστά.
  • Να κλείσει άμεσα η χωματερή που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λευκίμμη. Να μεταφερθούν τα σκουπίδια σε αδειοδοτημένο, κατάλληλο χώρο.
  • Να κλείσει η χωματερή Τεμπλονίου.
  • Άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου εργατοτεχνικού προσωπικού.
  • Κεντρικό εθνικό σχεδιασμό της διαχείρισης των σκουπιδιών με αποκλειστικά δημόσια διαχείριση, χωρίς καμία συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών.
  • Προτεραιότητα στη διαλογή στην πηγή, σε σύγχρονους σταθμούς μεταφόρτωσης, ανακύκλωση, κομποστοποίηση και τελική κατάληξη των υπολειμμάτων σε ΧΥΤΑ.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους, με τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
  • Το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr