Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Η περιοδεία που έκανε στη Ζάκυνθο τις αρχές Μαρτίου κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, ήταν αντάξια ενός συνδυασμού και μιας προσωπικότητας που πασχίζουν να εντοπίσουν πραγματικά και σε όλες τους τις διαστάσεις τα προβλήματα του λαού και τις λύσεις που απαιτούνται, ακούγοντας τους εργαζόμενους, άλλους πολίτες και ανταλλάσσοντας απόψεις.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού δεν πήγε στα Γιάννενα, όπως άλλοι φωστήρες της Τοπικής Διοίκησης σε Ιόνια νησιά, για να φωτογραφηθεί στο ιδιωτικό εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων... Δεν έκανε αφ' υψηλού δηλώσεις, τετριμμένες μάλιστα, για το οξύ αυτό πρόβλημα που ταλαιπωρεί την όμορφη Ζάκυνθό μας. Επισκέφθηκε έναν-έναν όλους τους χώρους διαχείρισης απορριμμάτων. Ανέδειξε το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις. Απέδειξε κιόλας ότι δεν είναι, κυρίως τουλάχιστον, πρόβλημα ανικανότητας της μιας ή της άλλης Τοπικής Διοίκησης από αυτές που αλληλοκατηγορούνται για να κρύψουν ότι προωθούν ασύμφορες για τους πολίτες λύσεις, όπως κατά κόρον κάνουν οι υποστηριζόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ συνδυασμοί!

Ήταν περιοδεία μιας υπεύθυνης απέναντι στον λαό αγωνίστριας της Τοπικής Διοίκησης, άξιας να ηγηθεί της Περιφέρειάς μας!

Επισκέφτηκε το εργοστάσιο ανακύκλωσης στη περιοχή του αεροδρομίου, συναντήθηκε με τον περιβαλλοντικό σύλλογο «Βραχιόνα» που ασχολείται με το θέμα των απορριμμάτων, περιόδευσε στον χώρο ενδιάμεσης λύσης για την επεξεργασία των απορριμμάτων στον Λίβα, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του ΦΟΔΣΑ για το ίδιο θέμα, καθώς και με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του νησιού.

Να τι διαπίστωσε ιδίοις όμμασι:

Στην ιδιωτικοποιημένη ανακύκλωση οι  συνθήκες εργασίας και υγιεινής είναι απαράδεκτες -χωρίς εμβόλια, χωρίς απαραίτητη ένδυση και υπόδηση εργασίας-  και τα μηχανήματα σε πολύ κακή κατάσταση, αν όχι μισοδιαλυμένα ή υπό διάλυση.

Στην ενδιάμεση λύση διαχείρισης, στο Λίβα, μαζεύονται τόνοι με μπάλες – δέματα από σκουπίδια χωρίς να έχει καν αδειοδοτηθεί το έργο για την οριστική διαχείριση των απορριμμάτων, με αρνητικά αποτελέσματα για το περιβάλλον και υποσκάπτοντας μια λύση συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων με κριτήρια την προστασία της υγείας, του περιβάλλοντος και του εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών.

Επιβεβαιώθηκαν, δίχως άλλο, οι τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων, του Δήμου και της Περιφέρειας, αφού τα αποτελέσματα της πολιτικής τους, δήθεν ασυνείδητα, οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αυτό ο λαός πρέπει να το έχει ως κριτήριο ψήφου στις ερχόμενες εκλογές και με θάρρος να κάνει το βήμα ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημείωσε μεταξύ άλλων η Αλεξάνδρα Μπαλού.

Οι ομοιότητες με την πολύ πιο γνωστή και από τους τηλεοπτικούς δέκτες μας κατάσταση στην Κέρκυρα είναι αποκαλυπτικές των διαστάσεων και της ουσίας του τεράστιου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων και των μπίζνες που έχουν κατά νου ή στα μουλωχτά ήδη προωθούν αρκετοί περιφερειακοί «σωτήρες» μας, ενώ δηλώνουν δήθεν αντίθετοι στην παράδοση του τομέα στις μεγάλες ανώνυμες και λοιπές εργολαβικές εταιρείες.

Οι οκτώ φωτογραφίες που ακολουθούν τα λένε όλα για τα αποτελέσματα της πολιτικής της απερχόμενης περιφερειακής Αρχής και των συνοδοιπόρων της στη Ζάκυνθο: 

ker zak1
ker zak2
ker zak3
ker zak4
ker zak5
ker zak6
ker zak7
ker zak8

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr