Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Η λεγόμενη χορηγία-παροχή πετρελαίου της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) στο κλειστό γυμναστήριο της Κέρκυρας και οι προκλητικές δηλώσεις του κ. Θ. Γαλιατσάτου, που πήρε μέρος σε σχετική εκδήλωση, δεν έμειναν αναπάντητες από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων. Ως όφειλε, η παράταξή μας τοποθετήθηκε με τα κατάλληλα λόγια για τον εκπεσμό του ιδίου και της παράταξής του «ΑΝΑΣΑ», όπως σημειώνεται, στην τόσο εξελιγμένη εκδοχή του ντόπιου τοποτηρητή των μεγάλων συμφερόντων, αυτή του πιο αξιόπιστου «ντίλερ» των πετρελαϊκών ομίλων...

Η εταιρεία ΕΛΠΕ, ως γνωστόν, εμφανίζεται και σε άλλα από τα νησιά μας ως χορηγός κοινωνικών δραστηριοτήτων και δομών, αλλά και ως υποστηρικτής του έργου του κ. Γαλιατσάτου, ο οποίος εκ του νόμου οφείλει να είναι αυστηρός ελεγκτής της εταιρείας και της σχετικής κοινοπραξίας ΕΛΠΕ-Total-Edison για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο. 

Ολόκληρη η καυστική ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων, που εκδόθηκε την 1η Φεβρουαρίου, έχει ως εξής:

Διαβάζοντας πρόσφατα σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «9.000 λίτρα πετρέλαιο στο Κλειστό Γυμναστήριο Κέρκυρας και αθλητικό υλικό στις Ακαδημίες Μπάσκετ» και αμέσως μετά την δήλωση του επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ και Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτου, που ανέφερε  ότι «…Για μας το κομμάτι του αθλητισμού, της στήριξης των νέων ανθρώπων και των αθλητικών υποδομών στα Ιόνια νησιά είναι ένα κορυφαίο ζήτημα πρώτης προτεραιότητας…..», μας δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η ΠΙΝ χρηματοδότησε γενναία τον αθλητισμό στο νησί της Κέρκυρας.

Στην συνέχεια όμως τα πράγματα πήγαν στη θέση τους, όταν το δημοσίευμα αναλύει ότι  η χορηγία αυτή αφορούσε σε «δωρεά  πετρελαίου που εντάσσεται στο Πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΠΕ (...) που  έγινε μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων» (!!!) και μάλιστα πραγματοποιήθηκε «...σε μία σεμνή τελετή που έγινε στο Κλειστό γήπεδο του ΕΑΚΚ, παρόντος του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου».

Από το συγκεκριμένο δημοσίευμα και τις δηλώσεις του κ. Περιφερειάρχη και των εκπροσώπων των ΕΛΠΕ βγαίνουν αβίαστα τα παρακάτω συμπεράσματα:

  1. Τέτοιες πρωτοβουλίες σαν και αυτή του ομίλου ΕΛΠΕ, που επιδιώκει μέσα από την «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» να εξαγοράσει την σιωπή και τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών για την επικείμενη ληστρική εκμετάλλευση και καταλήστευση των υδρογονανθράκων της περιοχής, όπως και αυτή του κ. Περιφερειάρχη να παραβρεθεί σε αυτή την εκδήλωση ενώ ήδη βρίσκεται σε προεκλογικό «vertigo», δεν γίνονται «σεμνά» και «ταπεινά», αλλά με τρόπο που να δικαιώνουν τις επιδιώξεις των πρωταγωνιστών τους.
  2. Από τις δηλώσεις του κ. Περιφερειάρχη ότι, «…στόχος της ΠΙΝ, που αποδεικνύεται εμπράκτως, είναι η στήριξη των νέων ανθρώπων και των αθλητικών υποδομών στα Ιόνια νησιά ….και ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχουμε πει πολλές φορές και το κάνουμε πράξη ότι για μας το κομμάτι του αθλητισμού, της στήριξης των νέων ανθρώπων και των αθλητικών υποδομών στα Ιόνια νησιά ένα κορυφαίο ζήτημα πρώτης προτεραιότητας…», συμπεραίνει κανείς ότι «με ξένα κόλλυβα» ή αλλιώς με την «ευγενή χορηγία» των ΕΛΠΕ κάνει προεκλογικές φιέστες, επιδιώκοντας εκτός των άλλων με «ένα σμπάρο δύο τρυγόνια», αφού επί της ουσίας χρησιμοποιεί την προαναφερόμενη επιδιωκόμενη από τα ΕΛΠΕ συναίνεση του λαού και για την δική του αντιλαϊκή διαχείριση.
  3. Χωρίς προσχήματα προσβάλλουν τη νοημοσύνη του κερκυραϊκού λαού, αφού κρύβουν ότι η «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» - νόμος της ΕΕ συνεπάγεται επιπλέον φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, με το μανδύα της ευεργεσίας, ενώ την ίδια στιγμή η τιμή του πετρελαίου είναι στα ύψη και τα κέρδη τους προκλητικά.

Ο λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Η «ΑΝΑΣΑ», ο Περιφερειάρχης των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ και της «οικολογίας», σε πλήρη ανάπτυξη, ή αλλιώς, στην πιο εξελιγμένη εκδοχή του ντόπιου τοποτηρητή των μεγάλων συμφερόντων, αυτή του πιο αξιόπιστου «ντίλερ» των πετρελαϊκών ομίλων, των μεγαλοξενοδόχων, των αγωγών, των ΝΑΤΟϊκών…

Η απάντηση της λαϊκής οικογένειας, ιδιαίτερα της νεολαίας, πρέπει να είναι υπερήφανη.

Να καταδικάσει τις δυνάμεις που χαρίζουν το δημόσιο πλούτο της χώρας και ξεγελούν το λαό με ελεημοσύνες.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr