Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Τις μισές αλήθειες και τα ψέματα του απολογισμού της δράσης του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων για το έτος 2018, που παρουσίασε σε συνεδρίασή του στις 10 Φεβρουαρίου ο απερχόμενος περιφερειάρχης κ. Θ. Γαλιατσάτος, αποκάλυψαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑ.ΣΥ., με κοινή τους δήλωση.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  στο περιφερειακό συμβούλιο Θ. Γουλής και ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Κορφιάτης συνόψισαν τη δράση του με τούτα τα λόγια-ράπισμα:

«Όλη η δράση της Περιφερειακής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ κινήθηκε στο γενικότερο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, δηλαδή στη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στη στήριξη της κερδοφορίας των καπιταλιστικών ομίλων».

Ιδού τα κλασικά παραδείγματα αυτών που έκανε και δεν έκανε ο κ. Γαλιατσάτος:

  • Η απαράδεκτη – αντεργατική απόφαση της Περιφερειακής Αρχής για επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα (!!!) από 1 Μάη έως 31 Οκτώβρη σε όλα τα Ιόνια νησιά, απόφαση που οδηγεί σε άγρια εντατικοποίηση και υπερεκμετάλλευση των εργατοϋπαλλήλων και εξόντωση των μικρών μονάδων, υπέρ των μεγάλων.
  • Έδωσε επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ σε μερικές ξενοδοχειακές και άλλες επιχειρήσεις, ενώ αδιαφόρησε για τους χιλιάδες φτωχούς επαγγελματίες.
  • Αν και η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας είναι δραματική, η Περιφερειακή πλειοψηφία δεν διεκδίκησε, δεν κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική. Αδιαφόρησε για την επαναλειτουργία του κτιριακού συγκροτήματος του ΠΙΚΠΑ (Πρεβαντόριο), που μπορεί να εξυπηρετήσει εκατοντάδες ΑΜΕΑ στην Κέρκυρα.
  • Αδιαφόρησε για την κακή κατάσταση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, όπως και για το αγροτικό οδικό δίκτυο.
  • Αποδέχτηκε σε όλα τα επίπεδα τα κριτήρια επιλεξιμότητας της Ε.Ε., που αποκλείει έργα και δράσεις που εξυπηρετούν λαϊκές ανάγκες. Έτσι, σε όλα τα Ιόνια νησιά δεν χρηματοδότησε βιολογικούς καθαρισμούς, ούτε έργα και δράσεις για αντιπλημμυρική – αντισεισμική και αντιπυρική προστασία.
  • Προώθησε ανομολόγητο σχέδιο κυβέρνησης – Δήμου – Περιφέρειας για την πλήρη παράδοση σε ιδιωτικές εταιρείες ολόκληρης της διαχείρισης των σκουπιδιών, κάτι που θα κληθεί να το χρυσοπληρώσει ο εργαζόμενος λαός. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Κέρκυρας προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της αποκομιδής των σκουπιδιών και πρόσφατα καταχώρησε στην εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ τη μεταφορά για 2 χρόνια των σκουπιδιών στην Κέρκυρα, από το Τεμπλόνι στη Λευκίμμη, με ποσό 2 εκατ. ευρώ.

Αποκαλυπτική και η κριτική για τις αναφορές του κ. Γαλιατσάτου σε πληθώρα έργων που εξελίσσονται:

Όντως ορισμένα έργα έγιναν ή είναι σε εξέλιξη. Όμως ποιόν εξυπηρετούν; Ας πάρουμε τα δύο κερκυραϊκά λιμενικά έργα της Ερείκουσας και της Μαρίνας στη Σπηλιά, που για την ολοκλήρωση τους θα απαιτηθούν σχεδόν 30 εκατ. ευρώ... Στο μεν λιμάνι της Ερείκουσας το κάθε γιοτ ή ερασιτεχνικό σκάφος πληρώνει 15 € την ημέρα! Το δε λιμάνι της Σπηλιάς έχουν αποφασίσει να το παραχωρήσουν σε ιδιωτική εταιρεία… Αντίστοιχα, τα υδατοδρόμια -που χρηματοδοτούνται - θα εξυπηρετήσουν αποκλειστικά ιδιωτικές μεταφορικές εταιρείες.

Ορισμένα από τα κονδύλια που αναφέρθηκαν στον απολογισμό είναι απλά μια τυπική εγγραφή εκατομμυρίων ευρώ - που είναι αμφίβολο αν υπάρχουν- για τα επόμενα τρία, τέσσερα, πέντε χρόνια, ώστε ο κ. Γαλιατσάτος και οι συνεργάτες του να τα αξιοποιήσουν προεκλογικά.

Ο προϋπολογισμός του 2019 που ψήφισε το συμβούλιο της ΠΙΝ αφενός είναι πλασματικός, αφετέρου δεν καλύπτει στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες, αποκάλυψαν με παραδείγματα ο Θ. Γουλής και ο Γ. Κορφιάτης.

Ρώτησαν επιπλέον τον κ. Γαλιατσάτο, για τους κομπασμούς του σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη και τις δράσεις που ανέπτυξε:

Ποιός κέρδισε, κύριε Γαλιατσάτε, από την αύξηση της τουριστικής κίνησης προς τα Ιόνια νησιά:

Μήπως κέρδισαν κάτι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό – επισιτισμό; Όχι βέβαια! Τα μεροκάματα και οι μισθοί τους είναι καθηλωμένοι σε επίπεδα φτώχειας, έχει αυξηθεί η εντατικοποίηση της δουλειάς τους, σε πολλά ξενοδοχεία παραμένουν απλήρωτοι για μήνες ή και χρόνια!

Μήπως κέρδισαν οι μικροί επαγγελματίες του τουρισμού – επισιτισμού; Και αυτοί βρίσκονται στη μέγγενη της άγριας φορολογίας και της έντονης συμπίεσης τους από το all inclusive.

Σίγουρα κέρδισαν κάποιοι και αυτοί είναι οι ξενοδόχοι, οι μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί και  ορισμένα μεσαία στρώματα.

Αντίστοιχης ωφέλειας ήταν και τα κονδύλια για την τουριστική προβολή, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ: Αυτά πήγαν για χρηματοδότηση των πολυεθνικών Google, Travel Channel, CNN.

Εμείς θεωρούμε -τόνισαν- ότι η καλύτερη διαφήμιση για έναν τόπο είναι να υπάρχουν σύγχρονες και ασφαλείς δημόσιες υποδομές.

Επίσης, κατηγόρησαν τον κ. Γαλιατσάτο και τους συν αυτώ ότι για το ξεπούλημα – ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας βρήκε ένα καινούργιο κόλπο για να κάνει πλάτες στην κυβέρνηση και να εμφανίζεται στους πολίτες ότι δήθεν προστατεύει τη δημόσια περιουσία:

Δείχνετε ως αντίπαλο... το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων και δήθεν ξεχνάτε την κυβερνητική πολιτική, αυτή που τα δίνει όλα στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, του είπαν.

Ο Θ. Γουλής και ο Γ. Κορφιάτης κάλεσαν τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα των Ιονίων Νήσων να αξιολογήσουν όπως πρέπει την πολιτική στήριξης της καπιταλιστικής ανάπτυξης που ακολούθησε η Περιφερειακή πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ, αφού αυτή, παράλληλα με την κυβερνητική πολιτική, οδηγεί σε συνεχή χειροτέρευση της θέσης τους και σε περιφρόνηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr