Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

 Σημείωμα στο οποίο ανέπτυξε ορισμένες από τις θέσεις του συνδυασμού, λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση της υποψηφιότητάς της σε εκδήλωση στη Νομαρχία της Κέρκυρας, δημοσίευσε η Αλεξάνδρα Μπαλού στις αρχές του Ιανουαρίου στον δημοφιλή ιστότοπο Ταραντέλα καριέρα τσι Κέρκυρας, απευθυνόμενη στους συμπατριώτες της. Τους κάλεσε να συγκροτήσουν παντού λαϊκή συσπείρωση νίκης.

Να τα θέματα που έθεσε και το προσκλητήριό της:

 Αγαπητή Ταραντέλα καριέρα τσι Κέρκυρας, γεια σας. Καλή χρονιά να έχουμε! Και για να θυμηθούμε λίγα λόγια του Μαγιακόφσκι, το μέλλον δε θα έρθει από μόνο του αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς... Υγεία και δύναμη σε όλους σας και σε όλες σας!

Εκφράζοντας τη χαρά μου για τη δυνατότητα να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου, επιτρέψτε μου να σταθώ σήμερα σε ορισμένα βασικά, κατά την κρίση μου, ζητήματα, για τα οποία θα χαρώ να πληροφορηθώ ενδεχόμενα σχόλιά σας. 

Ως επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πιστεύω ότι οι εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας στην Κέρκυρά μας και στα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά, όπως και σε όλη τη χώρα, είναι ακόμα μία δυνατότητα ο λαός να βάλει τη δική του σφραγίδα. Mε ένα κριτήριο: την υπεράσπιση του συμφερόντων του και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Σ' αυτόν το δρόμο θα δώσουμε τη μάχη, ως «Λαϊκή Συσπείρωση», με αισιοδοξία και αγωνιστικότητα 

Η διαφορά μας με τους άλλους

Αν αναρωτιέστε ποια είναι η διαφορά μας με τους άλλους, με λίγα λόγια έχω να πω, χωρίς να μασάω τα λόγια μου, τούτο: οι άλλοι συνδυασμοί στοιχίζονται με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των λίγων και οικονομικά ισχυρών, ενώ εμείς στοιχιζόμαστε με τις ανάγκες των πολλών που δημιουργούν τον πλούτο.

Ξέρετε, πιστεύω, πού απευθυνόμαστε: στους εργαζόμενους, στους αγρότες, επαγγελματίες, επιστήμονες, στις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες με τους οποίους πορευτήκαμε μαζί όλο το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες τους ή μοιραστήκαμε τις αγωνίες τους. Καλούμε όλους αυτούς και όλες αυτές να πιστέψουν στο δίκιο τους, στη δύναμή τους. Να ανεβάσουν τις απαιτήσεις τους. Για να ανακοπεί ο κατήφορος της ζωής των πολλών!

Συναντιόμαστε, θα έλεγα, σ' αυτά που μας ενώνουν, στη θέληση να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα των λίγων που καθηλώνουν τα νησιά μας, ανεξάρτητα -το τονίζω- από την πολιτική αφετηρία του καθένα και της κάθε μιας.

Υπάρχει πια μεγάλη πείρα . Όλοι έχουμε δώσει τις εξετάσεις μας. Για να ανακοπεί ο κατήφορος της ζωής των πολλών, η απογοήτευση, η οργή, η αγανάκτηση πρέπει να γίνουν πείσμα! Οργάνωση και αγώνας!

Η ζωή έχει επιβεβαιώσει τη θέση μας ότι αυτό που μας σερβίρουν ως Τοπική «Αυτοδιοίκηση» είναι Τοπική Διοίκηση στην πραγματικότητα. Με τους νόμους που ονόμασαν Καποδίστρια, Καλλικράτη και Κλεισθένη και ψήφισαν διαδοχικές διαφορετικές κυβερνήσεις εν μέσω κίβδηλων αντιπαραθέσεων, έχουν πετύχει να μετατρέψουν τις Περιφέρειες σε συνέχεια του κράτους τους. Σε εργαλείο για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Εργαλείο που αποθεώνει την ανταποδοτικότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και, συγχρόνως, μοιράζει πακτωλό χρημάτων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Εργαλείο που ενσωματώνει το λαό στην αντίληψη ότι τα δικαιώματα του είναι εμπόρευμα που πρέπει να πληρώσει!

Σε αυτό δίνουν εξετάσεις οι άλλοι συνδυασμοί με κάλπικα διλήμματα, όπως «συγκεντρωτικό κράτος ή αποκέντρωση», κρύβοντας ότι κράτος και Τοπική Διοίκηση δρουν ενιαία και στην ίδια κατεύθυνση. Στο όνομα της απαράδεκτης κατάστασης που βιώνουμε, βάζουν πλάτη να πετάξει το κράτος από πάνω του όλες τις υποχρεώσεις του και ο λαός να τις χρυσοπληρώνει!

Καμία διεκδίκηση, καμία σύγκρουση εκ μέρους τους για τις περικοπές των κονδυλίων για την Τοπική Διοίκηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντίθετα ζητούν παραπάνω αρμοδιότητες, με τρανταχτό παράδειγμα την Υγεία, την οποία κυβερνήσεις και Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι θέλουν να περάσει στην ευθύνη της Τοπικής Διοίκησης, προωθώντας την πολιτική που κυριολεκτικά τσακίζει ό,τι  έχει απομείνει από τη δωρεάν Υγεία. Αναιρώντας την αναγκαία ενιαία και δωρεάν Υγεία για όλους και προωθώντας μια Υγεία ανάλογη με την οικονομική κατάσταση ενός Δήμου ή μιας Περιφέρειας, ώστε να ξαναπληρώσει ο δημότης, ο πολίτης της Περιφέρειας!

Δίνουν τη μάχη, φίλες και φίλοι, να θολώσουν το κριτήριο της ψήφου με διάφορους μύθους:

- Ότι τα τοπικά προβλήματα διαχωρίζονται από τα γενικά, αλλά δεν μας λένε πώς θα μαζεύονται τα απορρίμματα χωρίς μόνιμο και επαρκές προσωπικό και πόρους...

- Ότι είναι ανεξάρτητοι, αυτοδιοικητικοί, ο καθένας πιο ικανός από τον άλλο για να φέρει την περιβόητη ανάπτυξη στα Ιόνια Νησιά...

Όλοι όμως δεν έδωσαν εξετάσεις στα διάφορα αναπτυξιακά συνέδρια των πολιτικών τους φορέων, στους οποίους υποκλίθηκαν; Κυρίως, θα έλεγα, τους διαψεύδει με τραγικό τρόπο η ίδια η πραγματικότητα. Τους αποκαλύπτουν και οι ιεραρχήσεις τους.

Σε όλα τα νησιά μας εν έτει 2019:

  1. Το οδικό δίκτυο είναι βαρύτατα τραυματισμένο.
  1. Η διαχείριση των απορριμμάτων παραμένει μια τεράστια μπίζνα στον ανταγωνισμό της οποίας υποφέρουν οι κάτοικοι στο Τεμπλόνι, στη Λευκίμμη, συνολικά οι κάτοικοι της Κέρκυρας, αλλά και στα υπόλοιπα νησιά. Ένα πρόβλημα που παραμένει άλυτο, μη ξεχνάμε, σε όλα τα νησιά μας.
  1. Παρά τις βροχοπτώσεις δεν υπάρχει πόσιμο νερό -για παράδειγμα, 9.000.000 ευρώ δαπανώνται μόνο στη Ζάκυνθο.
  1. Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι απαράδεκτες.
  1. Η αντισεισμική, αντιπλημμυρική, αντιπυρική προστασία παρέχεται στο ελάχιστο και μετά από καταστροφές...
  1. Ακατάλληλα σχολεία και ανάλογες υποδομές για ΑΜΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες σ' όλα τα νησιά...
  1. Η αγροτική παραγωγή, αλλά και η αλιεία, υποφέρουν από τεράστια προβλήματα...

Όχι εχθρό ντυμένο φίλο...

Όλοι οι άλλοι διοίκησαν για λίγο ή για πολύ! Μπορεί  να άλλαξαν πρόσωπα,  να άλλαξαν οι συνδυασμοί, εναλλάχτηκαν μεταξύ τους. Αυτό που δεν άλλαξε είναι η γραμμή τους με ποιον είναι, ποια συμφέροντα προώθησαν!

Ο κ Γαλιατσάτος, αφού κατήγγειλε τα μνημόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υποκλίθηκε στο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο συνδυασμός του υποκλίθηκε στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, όπως και στο ξεπούλημα του Ερημίτη... Υποκλίνεται στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων για την παράδοση του ενεργειακού πλούτου των ΑΠΕ και των υδρογονανθράκων. Αγνοεί, δήθεν, ότι το τελευταίο διάστημα φιγουράρουν στον Τύπο τρελές, προκλητικές για τον λαό χρηματοδοτήσεις για τα πεντάστερα ξενοδοχεία ή τον λεγόμενο ιατρικό τουρισμό και μόνο κάποια περισσεύματα για την περιβόητη κοινωνική πολιτική, όπως ονομάζουν πια τη διαχείριση της φτώχειας...

Ο συνδυασμός της κ Κράτσα, την ίδια στιγμή, αναζητεί τάχα το όραμα, διαπιστώνοντας τα προβλήματα! Παρουσιάζεται ως καλύτερη διαχειρίστρια της αναπτυξιακής προοπτικής με εγγύηση την ευρωπαϊκή της πορεία. Όμως ως ευρωβουλευτής έχει ψηφίσει όλες τις περικοπές των κονδυλίων στην ΕΕ, έχει αποδεχτεί την ιεράρχηση της ΕΕ στο ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, που θεωρούν ότι η αντισεισμική, αντιπυρική, αντιπλημμυρική προστασία δεν είναι επιλέξιμα έργα, αφού δεν έχουν κέρδη!

Πείτε μου: έχει ανάγκη ο λαός από περιφερειάρχες που λειτουργούν ως μάνατζερ  της επιχειρηματικής δράσης και μιας εχθρικής για την πλειοψηφία του λαού πολιτικής;  

Οι άλλοι συνδυασμοί ενώνονται στο όραμα της επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας και διαφωνούν στο ποιος θα τη διαχειριστεί και για  ποιους... Βεβαίως και διεκδικούμε αυτά τα κονδύλια, κατά τη γνώμη μας μάς ανήκουν, είναι αποτέλεσμα της δουλειάς όλων των εργαζομένων στα Ιόνια, στην Ελλάδα, στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες, είμαστε διατεθειμένοι να συγκρουστούμε και θα συγκρουστούμε βάζοντας μπροστά τις δικές μας προτεραιότητες, τις ανάγκες και τα συμφέροντα των πολλών.

Δεν θέλουμε ό,τι περισσεύει! Θέλουμε ό,τι μας ανήκει. Θέλουμε μια ζωή στο μπόι των ονείρων μας και του ανθρώπου. Ο λαός στα Ιόνια Νησιά μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση που βιώνει. Σας καλούμε να συμπορευτείτε σε αυτόν το δρόμο με τις δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που εκπροσωπώ.

Σας διαβεβαιώ ότι αυτόν το δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα θέλουμε να δώσουμε και θα δώσουμε. Αυτός ταιριάζει με την αγωνιστική ιστορία αυτού του τόπου, με την πολιτιστική του κληρονομιά, με τον παραγωγικό του πλούτο, με τη φυσική ομορφιά του!

Δέσμευσή μας είναι να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων στα Ιόνια Νησιά, να στηρίξουμε, να προβάλλουμε, να επιβάλλουμε τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Να έχουν ο λαός και η νεολαία στην Περιφέρεια έναν σύμμαχο και όχι έναν εχθρό ντυμένο φίλο!

Απλώνουμε το χέρι, λοιπόν, σε όποιον σηκώνεται. Με ειλικρίνεια, με ανιδιοτέλεια, με ανοιχτά χαρτιά, με ξεκάθαρες σχέσεις, χωρίς καιροσκοπισμούς, παραγοντισμούς και δεύτερες σκέψεις. Σας καλούμε να πυκνώσετε από τώρα τις γραμμές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και να την κάνουμε ισχυρή λαϊκή δύναμη νίκης σε κάθε συνοικία και σε κάθε χωριό της Κέρκυρας, ανεξάρτητα τι έχετε ψηφίσει μέχρι σήμερα και αν συμφωνείτε ή όχι σε όλα μαζί μας ή, πολύ περισσότερο, με το Κάπα Κάπα Έψιλον που έχει ξεκάθαρα δηλώσει ότι βρίσκεται στο πλευρό μας και είναι το μόνο Κόμμα που δεν οικειοποιείται τις επιτυχίες του λαού.

Καλή Χρονιά Ταραντέλα καριέρα τσι Κέρκυρας!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr