Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Το θέμα της υπολειτουργίας του Ειδικού Σχολείου Ζακύνθου έθεσε με έμφαση στην τηλεοπτική της συνέντευξη στην ΕΡΤ1 η Αλεξάνδρα Μπαλού στις 19 Μαρτίου, καλώντας δημόσια τον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη να σπεύσει επιτέλους να δώσει λύση στο θέμα που ταλαιπωρεί καιρό τώρα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Το σχολείο υπολειτουργεί...

Συγχρόνως η Λαϊκή Συσπείρωση, δια των συμβούλων της, κατέθεσε επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, καλώντας τον περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο να αναλάβει επιτέλους δράση.  

Να ολόκληρο το -αποκαλυπτικό για την εξοργιστική κατάσταση στο σχολείο της Ζακύνθου- κείμενο της επερώτησης των περιφερειακών συμβούλων Θ. Γουλή και Γ. Κορφιάτη: 

Είναι απαράδεκτη η κατάσταση που βιώνουν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου Ζακύνθου, οι οποίοι παραμένουν όμηροι των εργολάβων που έχουν αναλάβει το νέο κτίριο, το οποίο έπρεπε να έχει παραδοθεί από το Σεπτέμβριο του 2017.

Το Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου είναι ένα σχολείο με πολλά προβλήματα, μιας και είναι ένα αρκετά παλιό κτίριο και μικρό για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών που φοιτούν εκεί.

Αυτή τη στιγμή φοιτούν στις 3 σχολικές μονάδες του Ειδικού Σχολείου (Ειδικό Δημοτικό, Ειδικό Νηπιαγωγείο και ΕΕΕΕΚ) 40 παιδιά με 22 εκπαιδευτικούς και στεγάζονται σε χώρο 400 τ.μ. που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις εξειδικευμένες ανάγκες των παιδιών.

Επιπλέον, η ανέγερση του νέου κτιρίου 960 τ.μ. που εγκρίθηκε το 2013 ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2016 και με δέσμευση για παράδοση τον Σεπτέμβρη του 2017. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει τελειώσει το έργο και επιπλέον έχουν προκύψει και επιπλέον προβλήματα σε υποδομές ακριβώς από τις εργασίες, όπως:

  • Η θέρμανση καταργήθηκε επειδή το λεβητοστάσιο ήταν σε χώρο του νέου σχολείου.
  • Ο αύλειος χώρος του σχολείου περιορίστηκε στο 30% λόγω εργασιών για το νέο κτίριο.
  • Το σύγχρονο θερμοκήπιο ξηλώθηκε για να μεταφερθεί αλλού και στο σημείο έχει απομείνει ένα σωρός από σίδερα.

Είναι απαίτηση η άμεση αποπεράτωση του έργου πού έχουν ανάγκη τα παιδιά, ώστε το εκπαιδευτικό προσωπικό να έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να μορφώσει και να αναπτύξει ολόπλευρα τις ικανότητες των παιδιών.

Ερωτάσθε τι προτίθεσθε να κάνετε για να παραδοθεί άμεσα το νέο κτήριο και να τελειώσει η απαράδεκτη καθυστέρηση, κατέληγε το κείμενο της επερώτησης.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr