Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

 Με στίχο του Διονύσιου Σολωμού από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» έκλεισε το γραπτό χαιρετιστήριο μήνυμά της,  σε δυναμικό συλλαλητήριο των Ζακυνθινών εργαζομένων και των παιδιών τους για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και σε άλλες μονάδες Υγείας του νησιού, η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην ΠΙΝ Αλεξάνδρα Μπαλού, στις 14 Φεβρουαρίου.

Συγχρόνως, αναφερόμενη εμμέσως στην Κέρκυρα και στα άλλα Ιόνια νησια, σχετικά με τις ελλείψεις στον τομέα των υπηρεσιών Υγείας, υποστήριξε ότι ειδικά στα νησιά η ακολουθούμενη πολιτική «αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες να χάνονται ζωές που μπορούν να σωθούν και αυτό κάνει αυτήν την πολιτική εγκληματική».

Εξέφρασε την πίστη της ότι ο συγκεκριμένος αγώνας του λαού της Ζακύνθου μπορεί να είναι νικηφόρος και κατέληξε με τον εμβληματικό στίχο της σολωμικής πνευματικής κληρονομιάς «η θέλησή μας βράχος», τονίζοντας την αποφασιστικότητα της παράταξής της με τον λαϊκό αγώνα να προωθήσει και να επιβάλει τις αναγκαίες λύσεις.

Ολόκληρο το χαιρετιστήριο μήνυμα της Κερκυραίας επικεφαλής του αριστερού – αγωνιστικού συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξάνδρας Μπαλού στη συγκέντρωση στη γη του Σολωμού έχει ως εξής:

«Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα του ζακυνθινού λαού. Αταλάντευτα διεκδικούμε μαζί σας την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έτσι ώστε:

Πρώτον, να λειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Δεύτερον, να επαναλειτουργήσει η παιδιατρική κλινική.

Τρίτον, να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ.

Γνωρίζετε την προσπάθεια της κυβέρνησης, της διοίκησης του νοσοκομείου κι όσων τους «κάνουν πλάτες». Για να μην κάνουν το αυτονόητο και επιβεβλημένο που απαιτούμε, δηλώνουν ότι θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, υποτίθεται, με τη συνδρομή ιδιωτών παιδιάτρων ή με μεταφορά ασθενών σε άλλα νοσοκομεία. Ακόμη και τη μεταφορά προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο σκαρφίστηκαν! Απέναντι στον εμπαιγμό αυτό, απέναντι στα ημίμετρα, ο αγώνας όλων μας πρέπει να δυναμώσει.

Η επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία και τη ζωή του λαού της Ζακύνθου και των παιδιών του έχει διαμορφωθεί από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια. Είναι το ολέθριο αποτέλεσμα των περικοπών στους προϋπολογισμούς που αφορούν τις ανάγκες του λαού, ακόμα και τις πιο ζωτικές. Είναι συνέπεια της περίφημης προώθησης της επιχειρηματικότητας στην Υγεία, η οποία αποτελεί κεντρική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών φορέων που, ενώ την υπηρετούν πιστά, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη δραματική κατάσταση, κάθε φορά που αδικαιολόγητα χάνονται ανθρώπινες ζωές και ο λαός αντιδρά.

Dionysios Solomos

Δεν μας ξεγελούν. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων προβλέπει επιχειρηματικά κριτήρια και υιοθετεί τη λογική «κόστους-οφέλους»! Έκφραση του ίδιου σχεδιασμού είναι οι ενοποιήσεις νοσοκομειακών μονάδων, η υποστελέχωσή τους και τα γυμνά από προσωπικό και υποδομές, όπως όλοι γνωρίζουμε, Κέντρα Υγείας. Στη Ζάκυνθο και σε κάθε νησί,η πολιτική αυτή αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες να χάνονται ζωές που μπορούν να σωθούν και αυτό κάνει αυτήν την πολιτική εγκληματική.

Ευθύνη μεγάλη έχει κατά τη γνώμη μας και η τοπική Διοίκηση, ο Δήμος δηλαδή και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Αφενός εξαντλούνται σε ό,τι τους αναλογεί από τις αρμοδιότητες, καθώς και σε ψηφίσματα. Αφετέρου, όταν δεν προωθούν προτάσεις για ιατρικό τουρισμό, αναμασούν τους σχεδιασμούς και τα αμαρτωλά επιχειρήματα της κυβέρνησης και της διοίκησης του νοσοκομείου του νησιού. Πίσω και μακριά από τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των αναγκών του λαού. Κάθε άλλο παρά άμοιροι ευθυνών είναι!

Με σταθερό κριτήριο τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» συμπορεύεται στον αγώνα σας και καταθέτει τις δυνάμεις της για την κλιμάκωσή του. Τον αγώνα αυτό, που μας αφορά όλους, μπορούμε να τον κερδίσουμε!

«Η θέλησή μας βράχος!»

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr