Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

1

Συγκλονιστική η Αλεξάνδρα Μπαλού σε ομιλία της την Τετάρτη το βράδυ, στην ιδιαίτερη πατρίδα της, έστειλε σε όλα τα Ιόνια νησιά το αισιόδοξο, ξεκάθαρο νικηφόρο μήνυμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων»: «Πάμε για τη νίκη!»

Τη νίκη του λαού των νησιών μας!

Τη νίκη που ο Κερκυραίος πρωτοπόρος σοσιαλιστής λογοτέχνης Ντίνος Θεοτόκης προδιέγραψε με τα λόγια ότι θα 'ρθει η ώρα «ο λαός να γνωρίσει τη δύναμή του», όπως είπε θυμίζοντας την ανυπότακτη, την περήφανη, την αγωνιστική Ιστορία όλων των νησιών μας στο διάβα του χρόνου.

Για να λάβουν «τα όνειρα εκδίκηση», ξέσπασε συγκινημένη μα και αγέρωχη, χρησιμοποιώντας στίχο του ποιητή του «Άξιον Εστί» που είχε περάσει μια περίοδο της νεανικής του ζωής στην Κέρκυρα και είχε εμπνευστεί από τους μεγάλους Επτανήσιους βάρδους της Ελευθερίας.  

Μια τέτοια ώρα πλησιάζει για τον λαό των Ιονίων Νήσων, καθώς μια μεγάλη ζωογόνα λαϊκή νίκη είναι πιο κοντά από ποτέ!

Η υποψήφια περιφερειάρχης μας Αλεξάνδρα Μπαλού, ο Μπάμπης Χαραλάμπους και οι άλλοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής μας «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων», ενωμένοι κομμουνιστές, αριστεροί και άλλοι προοδευτικοί άνθρωποι των νησιών μας απαιτούμε μαζί με τον λαό μας το δίκιο του λαού μας!

Μια «πιο όμορφη ζωή στα πανέμορφα νησιά μας»!

Όσα μας ανήκουν!

Απευθύνοντας χαιρετισμό σε πολιτική εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Κέρκυρας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας,  στο ιστορικό κέντρο της πόλης του νησιού, η αγωνίστρια της Τοπικής Διοίκησης και του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος κάλεσε τους πολίτες των Ιονίων Νήσων να συναντηθούν στην κάλπη με το ελπιδοφόρο ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρύφαλλο της νίκης τις 26 Μάη. «Πάμε δυνατά, πάμε για τη νίκη!», διαμήνυσε.

«Η ιστορία της Κέρκυρας και των άλλων νησιών μας είναι γεμάτη αγωνιστές που δεν συναλλάχτηκαν, που δεν προσαρμόστηκαν...», υπογράμμισε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στιγματίζοντας τους κάθε είδους προσκυνημένους στα μεγάλα συμφέροντα συνδυασμούς. «Οι μεγαλοξενοδόχοι, οι εφοπλιστές, τα μεγάλα συμφέροντα έχουν τους εντολοδόχους τους, που δίνουν τα πάντα...», χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό μέσο για να αποτρέψουν τη νίκη του λαού, σημείωσε.

2

Κατήγγειλε όργιο «επιδοτήσεων με πολλά λεφτά» πάμπλουτων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με μονάδες πολυτελείας από την απερχόμενη περιφερειακή Αρχή των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ και τους προκάτοχούς της της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τη συνενοχή των συνδυασμών αυτών των χώρων στην αισχρή απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να επιτρέψει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μέχρι τα μεσάνυχτα, όπως επιθυμούν τα μεγάλα εμπορικά κέντρα που μαζί με τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες θέλουν να εκτοπίσουν από την αγορά χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες.  

Πρόκειται για «τοποτηρητές των μεγάλων συμφερόντων», είπε για τους συνδυασμούς του κ. Θ. Γαλιατσάτου, της κυρίας Ρόδης Κράτσα, του κ. Σ. Σπύρου και του κ. Αλ. Αλεξάκη, στηλιτεύοντας επίσης τις θέσεις τους υπέρ των πετρελαϊκών ομίλων για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος.

«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε», τόνισε, για τη συνενοχή τους στα βάσανα του λαού.

«Με τα δικά μας χρήματα τροφοδοτούνται μεγάλου επιχειρηματικοί όμιλοι» και «ιδιωτικοί φορείς λυμαίνονται πακτωλό χρημάτων», πρόσθεσε, ενώ την ίδια στιγμή «υποδομές προστασίας της ζωής μας, η Υγεία, η Παιδεία, το Περιβάλλον είναι τελευταία!...».

Κάλεσε τους πολίτες: «Κανένας να μη ξεχάσει τις υποσχέσεις του κ. Γαλιατσάτου, πόσες υποσχέσεις έδωσε παριστάνοντας τον αριστερό...».

Πρότεινε στον απερχόμενο περιφερειάρχη: «Πηγαίνετε στον λαό...».

Πρόσθεσε για το συζητούμενο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων: «Κάνουμε ντιμπέιτ με τον λαό!».

Είπε για τους χρυσοκάνθαρους συνδυασμούς: «Υπηρέτησαν τις επιδιώξεις των χορτάτων και των ισχυρών...», στους οποίους και «υποκλίνονται» γιατί «μ' αυτούς είναι». Πρόσθεσε ότι  «προσπαθούν να μας ξεγελάσουν με ψεύτικους καβγάδες για επουσιώδη θέματα». Στιγμάτισε τον συνδυασμό της Χρυσής Αυγής: «Το μαύρο δεν ταιριάζει στα νησιά μας...».

Η απάντηση, διακήρυξε η Αλεξάνδρα Μπαλού, είναι τούτη: «Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Κερδίζουμε τις μάχες... Πάμε δυνατά, να νικήσουμε»!

Ναι! Το κόκκινο γαρύφαλλο ταιριάζει στα νησιά μας!

Κερδίζουμε!

Πάμε για την πιο μεγάλη νίκη!

3

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr