Σάββατο, 11 Μαϊος 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Σύσκεψη - συζήτηση με εκπαιδευτικούς στη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση, στην πόλη της Κέρκυρας, είχε την περασμένη Παρασκευή η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού, μαζί με τον εκπαιδευτικό υποψήφιο δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Γ. Μπορμπότη.

Προηγήθηκαν επισκέψεις τους σε διάφορα σχολεία στην πόλη και στην ύπαιθρο της Κέρκυρας.

Στη συζήτηση αναλύθηκαν οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση (φωτο κάτω), καθώς και τους μαθητές (επόμενη φωτο κάτω). Το περιεχόμενο, όπως άλλωστε και η ποιότητά της, είναι  θέμα το οποίο αναδεικνύει την ενιαία γραμμή που υπάρχει στην Τοπική Διοίκηση και μέχρι την ΕΕ, σε όλους δηλαδή τους κρίκους της αστικής διακυβέρνησης.

Η υποβάθμιση της εκπαίδευσης, η δημιουργία ενός σχολείου για λίγους, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η υποχρηματοδότηση σχεδιάζονται από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις και υλοποιούνται με τη βοήθεια των Δήμων και των Περιφερειών, όπως επισήμαναν η Αλεξάνδρα Μπαλού και ο Γ. Μπορμπότης.

Η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων έχει μειωθεί κατά 60% τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια τα σχολεία να αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργία τους. Ο Δήμος Κέρκυρας δεν έκανε τίποτα απολύτως για να διεκδικήσει την αύξηση της χρηματοδότησης, αφού συμφωνούσε με την περικοπή της, έτσι ώστε να δημιουργηθούν τα ματωμένα πλεονάσματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν συμφωνηθεί μέχρι το 2060. Σε πολλές περιπτώσεις το οικονομικό βάρος μεταφέρθηκε στις πλάτες των γονιών, μετατρέποντας έτσι την εκπαίδευση των παιδιών σε ατομική υπόθεση του καθενός, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το λαϊκό εισόδημα.

daskaloi

Επίσης, στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα στη σχολική στέγη, που έχουν άμεση σύνδεση με την Τοπική Διοίκηση. Λόγω του πολιτικού προσανατολισμού και των προτεραιοτήτων του Δήμου, η τεράστια πλειονότητα των σχολείων αντιμετωπίζει κατασκευαστικά και επισκευαστικά προβλήματα. Ούτε διαθέσιμα χρήματα για τα επισκευαστικά έξοδα δεν έχουν αξιοποιηθεί από τον Δήμο, ενώ το πολυδιαφημισμένο σχετικό πρόγραμμα «Φιλόδημος» μετατίθεται συνεχώς στο μέλλον.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στα νησιά μας έχει σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα της εκπαίδευσης. Επισημαίνει ότι όπου έχουν εκλεγεί κομμουνιστές δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα, φαίνεται η διαφορά σε αυτόν τον τομέα. Σε όλους τους Δήμους που διοικεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχουν ανακαινιστεί το 40%-80% των σχολικών κτιρίων.

«Είναι θέμα προσανατολισμού να επιδιώκεις να λύνεις προβλήματα που αφορούν την εργατική λαϊκή οικογένεια και όχι να έχεις στη κορυφή της ατζέντας σου την κερδοφορία και την εξυπηρέτηση επιχειρηματιών, εργολάβων και μεγαλοξενοδόχων. Για όλα αυτά τα ζητήματα κανένας άλλος συνδυασμός δεν έχει τοποθετηθεί. Ίσως θεωρούν τις ιδιωτικοποιήσεις, την προσέλκυση επενδυτών, τους εμίρηδες, τα ΕΛΠΕ, τα homeport κ.λπ. πιο σημαντικά από τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας», σημείωσαν η Αλεξάνδρα Μπαλού και ο Γ. Μπορμπότης.

PHOTO KINHTOPOIHSH

mathites

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr