Δευτέρα, 06 Μαϊος 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Με τον πρόεδρο, το διοικητικό συμβούλιο και τον αρχιμουσικό της Παλαιάς Φιλαρμονικής της Κέρκυρας, στην έδρα της στην πόλη του νησιού, συναντήθηκε την Παρασκευή 3 Μαΐου η υποψήφια περιφερειάρχης Αλεξάνδρα Μπαλού, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο δήμαρχο Γ. Μπορμπότη.

Σε ιδιαιτέρως ζεστό κλίμα συζήτησαν την ιστορική διαδρομή της γνωστής ως Παλαιάς πρώτης Φιλαρμονικής Εταιρείας της Κέρκυρας, την προφορά και τη δράση της στη συνέχιση της λαμπρής μουσικής παράδοσης του νησιού και τον σπουδαίο ρόλο της στη διατήρηση του «δρόμου της Τέχνης», μέσα στον οποίον η νέα γενιά μπορεί να καλλιεργεί προσωπικότητα, αξίες και αισθητική.

Συζητήθηκαν, επίσης, προβλήματα που υπάρχουν κυρίως από την πλευρά της Πολιτείας. Η μουσική παράδοση των Φιλαρμονικών στηρίζεται, ως γνωστόν, στην προσωπική, εθελοντική προσφορά και αγάπη του κερκυραϊκού λαού.

Οι Φιλαρμονικές στην Κέρκυρα ανέρχονται σε δεκαοκτώ και έχουν αποδεδειγμένο καλλιτεχνικό και κοινωνικό ρόλο, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης, αφού η άνοδος του μορφωτικού επιπέδου ενός τόπου είναι πολλές φορές συνυφασμένη με την πολιτιστική - καλλιτεχνική του πρόοδο και αυτές συμβάλλουν ώστε να υπάρχουν τα θεμέλια για τη συνολική  κοινωνική κουλτούρα.

Σύμφωνα με την Αλεξάνδρα Μπαλού, για να συνεχίσουν οι Φιλαρμονικές να υπηρετούν απρόσκοπτα αυτόν το ρόλο είναι υποχρέωση της Πολιτείας, αλλά και των περιφερειακών  και δημοτικών Αρχών να παρέχουν την ουσιαστική και σταθερή στήριξή τους. Οι τελευταίες οφείλουν, κυρίως, να δίνουν μάχη ενάντια στις κεντρικές πολιτικές υποχρηματοδότησης του Πολιτισμού, ώστε οι Φιλαρμονικές και οι άλλοι πολιτιστικοί φορείς να μην οδηγηθούν στη μέγγενη της εμπορευματοποίησης.

Μετά τη συζήτηση οι υποψήφιοι της παράταξης ξεναγήθηκαν στο μουσείο της Παλαιάς Φιλαρμονικής.

Επιδίωξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του νησιού είναι η συνάντηση το επόμενο χρονικό διάστημα με τους εκπροσώπους όλων των Φιλαρμονικών του νησιού.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr