Πέμπτη, 02 Μαϊος 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Επιστολή που αποτελεί κόλαφο για τις θέσεις των υποψήφιων περιφερειαρχών του ΣΥΡΙΖΑ, του χώρου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, καθώς κάνει φανερή την υποταγή τους ακόμα και στα πιο επικίνδυνα μεγάλα συμφέροντα, απέστειλε σε κάθε υποψήφιο περιφερειάρχη η οργάνωση WWF Ελλάς.

Το ελληνικό τμήμα της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης ζητεί από τους υποψήφιους να λάβουν θέση, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το είδος των εξορύξεων που προβλέπεται στο Ιόνιο πέλαγος αποτελεί εξαιρετικά επικίνδυνο εγχείρημα και μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στην οικονομική δραστηριότητα των νησιών μας.

Αποκαλύπτει, επίσης, ότι με τις συμβάσεις που έχουν ήδη υπογραφεί, οι εταιρείες, δηλαδή οι κοινοπραξίες ELPE-Total-Edison και ELPE-Repsol εν προκειμένω, έχουν απαλλαγεί από την υποχρέωση εκπόνησης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις σεισμικές έρευνες που θα πραγματοποιήσουν στα ανοιχτά της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου. Πρόκειται για συμβάσεις που είναι εξαιρετικά επωφελείς για την πετρελαϊκή βιομηχανία, όπως αναφέρει.

Σύμφωνα εξάλλου με οικονομικοτεχνική μελέτη που εκπόνησε, οι απώλειες για τα Ιόνια νησιά σε περιστατικό μεγάλης πετρελαιοκηλίδας ενδέχεται να ανέρχονται σε 1,8 δισ. ευρώ εισοδήματος και 30% της συνολικής απασχόλησης για 1-3 χρόνια.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αλεξάνδρα Μπαλού έχει δηλώσει ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων επιδιώκει τη συγκρότηση αγωνιστικού μετώπου του λαού για να μη μετατραπεί το Ιόνιο πέλαγος σε προτεκτοράτο των πετρελαϊκών κολοσσών, ενώ οι υποψήφιοι περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, του χώρου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχουν ταχθεί υπέρ των συμβάσεων παραχώρησης θαλάσσιων οικοπέδων του Ιονίου σε πετρελαϊκούς κολοσσούς για εξόρυξη υδρογονανθράκων, με διάφορες προφάσεις και υποτιθέμενους όρους, παραβλέποντας ακόμη και την έντονη σεισμικότητα της περιοχής.   

Επισυνάπτεται η επιστολή.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr