Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

kerkura 04 1068x710

Με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μονίμων κατοίκων της παλιάς πόλης της Κέρκυρας συναντήθηκαν τη Δευτέρα 22 Απριλίου, στην Κέρκυρα, η Αλεξάνδρα Μπαλού και άλλα στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο υποψήφιος δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Γ. Μπορμπότης, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μπ. Χαραλάμπους και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γ. Μπερδούσης συζήτησαν με την αντιπροσωπεία του συλλόγου, την οποία αποτελούσαν ο πρόεδρός του Ν. Ολύμπιος, ο αντιπρόεδρος Π. Πέτρου και ο γραμματέας Κ. Μπατάς, τα προβλήματα που απασχολούν τους μόνιμους κατοίκους της παλιάς πόλης της Κέρκυρας. Τον ερχόμενο μήνα ο σύλλογος συμπληρώνει έναν χρόνο από την ίδρυσή του.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου επισήμαναν, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να καταρτιστεί σχέδιο πόλης και να επικαιροποιηθεί το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής αναδασμού, καθώς το υπάρχον είναι ανενεργό εδώ και για περισσότερα από 40 χρόνια. Επίσης, τόνισαν την ανάγκη να θεσπιστεί κανονισμός αστικής λειτουργίας, που θα συμβάλει στη λύση πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η παλιά πόλη, για θέματα όπως αυτά της πολιτικής προστασίας και της συνύπαρξη μόνιμων κατοίκων με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τέλος, έθιξαν το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των δημόσιων κτιρίων και χώρων, που έχουν σε άλλες περιπτώσεις καταπατηθεί και σε άλλες εγγραφεί εσφαλμένα σε κτηματολόγια τρίτων. Ο Δήμος θα πρέπει με γρήγορες διαδικασίες να διεκδικήσει όσα του ανήκουν, αφού η προθεσμία θα εκπνεύσει τον Ιούλιο του 2021, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Κτηματολογίου.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού και τα άλλα στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εξέφρασαν τη συμφωνία τους.

Η παράταξη θεωρεί ότι η παλιά πόλη της Κέρκυρας, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, πρέπει να είναι ένα ζωντανό μνημείο με κατοίκους που θα έχουν υψηλή ποιότητα ζωής και δεν θα αναγκάζονται να μετακομίζουν λόγω των δυσκολιών. Βέβαια, κατανοώντας ότι η Κέρκυρα είναι τουριστικός προορισμός, θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες που θα επιτρέπουν, συγχρόνως, τη λειτουργία των καταστημάτων και την ομαλή διαβίωση των κατοίκων και των επισκεπτών. Πολλά από τα μέτρα που απαιτούνται θα μπορούσαν ήδη να έχουν προχωρήσει αν οι δημοτικές και περιφερειακές Αρχές δεν αντιλαμβάνονταν την παλιά πόλη ως εμπόρευμα, που έρχεται σε αντιπαράθεση με την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Για εμάς, τόνισαν, ο καλύτερος τρόπος διαφήμισης ενός τόπου είναι η ποιότητα των υποδομών, η καθαριότητα, η κάλυψη των αναγκών των κατοίκων σε κάθε περίοδο του έτους.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», εξήγησαν, δεν έχει δεσμεύσεις από συμφέροντα που βλέπουν την Κέρκυρα και την παλιά πόλη της μόνο σαν ένα ακόμη πεδίο κερδοφορίας, αδιαφορώντας για τον κερκυραϊκό λαό και τις ανάγκες του.

Επίσης, δήλωσαν:

«Το έχουμε αποδείξει ότι, ακόμη και με πολιτικό κόστος, θα συγκρουστούμε με όσα δεν συμφωνούμε. Τοποθετούμαστε, δρούμε και αγωνιζόμαστε μαζί με τον λαό, με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντά του».

syllogos palias polhs

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr