Τρίτη, 16 Απριλίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Επικοινωνήσαμε με τη Χρυσάνθη (Ανθή) Μιχαλάκη,  προκειμένου να μας να μας πει λίγα λόγια για την υποψηφιότητά της ως περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας.

Πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην περιοχή Αχαράβη, στο βόρειο τμήμα της Κέρκυρας όπου η επικεφαλής του συνδυασμού Αλεξάνδρα Μπαλού γεννήθηκε και μεγάλωσε και τώρα ηγείται της παράταξης με το κόκκινο γαρύφαλλο.

Η κυρία Μιχαλάκη έχει σαφή εικόνα για το μέγεθος της ευθύνης της πολιτικής που ακολούθησαν  τόσο οι κυβερνώντες όσο και οι τοπικοί άρχοντες, που υιοθέτησαν αυτή την πολιτική σε τομείς των ενδιαφερόντων της. Μας μίλησε για την ευθύνη της Πολιτείας και την αδιαφορία της Τοπικής Διοίκησης για την άναρχη δόμηση και τις συνέπειες των φυσικών φαινομένων, καθώς δεν πάρθηκαν ποτέ μέτρα για την αποτροπή τους και ορθά η παράταξη και η Αλεξάνδρα Μπαλού τα θέτουν ψηλά στην ατζέντα τους. Μας μίλησε ακόμη για την καταστροφή του περιβάλλοντος, το οποίο επικαλούνται οι άλλοι συνδυασμοί, χωρίς ωστόσο να ενδιαφέρονται, αφού πρωτίστως, πάνω απ' όλα, βάζουν την ενίσχυση της μεγάλης επιχειρηματικότητας και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της. Αναφέρθηκε στις καταστροφές που είδαμε στην Αττική και επισήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν και στα νησιά μας, καθώς και εδώ υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα και αντίστοιχη αδιαφορία, που μπορούν να οδηγήσουν σε πραγματικές καταστροφές...

Οι συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής είναι βαριές και στον δικό  της χώρο των πολιτικών μηχανικών, ακόμη και των ήδη φτασμένων, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν με ακάλυπτες επιταγές και ανολοκλήρωτα έργα, συχνά μη μπορώντας να καλύψουν ούτε τα έξοδα της ασφάλισής τους. Αρκετοί νέοι συνάδελφοί της προτίμησαν να ξενιτευτούν. Γενικότερα, έχουν πληγεί καίρια όσοι ασχολούνται στα νησιά μας με τον κατασκευαστικό τομέα,  αλλά συγχρόνως ενισχύονται, λόγω της ακολουθούμενης πολιτικής, μεγάλες εταιρείες...

Η κυρία Μιχαλάκη διερμηνεύει το κλίμα αναγέννησης της ελπίδας που δημιουργεί στη βόρεια Κέρκυρα ο συνδυασμός με την υποψηφιότητα και της Αλεξάνδρας Μπαλού, πριν απ' όλα στις γυναίκες της περιοχής. Επίσης, τη στράτευση στον συνδυασμό επιστημόνων, πλάι στις άλλες κατηγορίες εργαζομένων.  

«Αν αναλογιστεί κανείς όσα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, πρέπει να το πάρει απόφαση πως  δεν μπορούμε να δείξουμε άλλη ανοχή. Πολύς κόσμος επένδυσε στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί παρουσιάστηκε ως αριστερή εναλλακτική, αλλά διαψεύστηκε παταγωδώς και οδηγήθηκε στην απογοήτευση και  στην παραίτηση, ενώ έγινε επιφυλακτικός προς οποιαδήποτε άλλη πρόταση. Αυτό δεν αφορά μόνο την κεντρική πολιτική σκηνή, αφορά και τον Δήμο και την Περιφέρεια. Λίγοι είναι αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά και αυτοί είναι άνθρωποι με μακροχρόνια δράση στο κίνημα. Ξέρετε, συμμετέχω στην ΟΓΕ της βόρειας Κέρκυρας και συναναστρέφομαι γυναίκες αγρότισσες, επαγγελματίες και  άλλες που είναι ξενοδοχοϋπάλληλοι. Αρκετές απ' αυτές τις γυναίκες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Κι όμως τις βλέπω να παλεύουν και να διεκδικούν! Το ίδιο διαπιστώνω με όλες εκείνες και όλους εκείνους που ήδη συμμετέχουν στη "Λαϊκή Συσπείρωση". Άλλωστε ο συνδυασμός στον οποίο συμμετέχω είναι ο μόνος που έχει αναδείξει στην Περιφέρεια, αλλά και στον Δήμο, τα βάσανα που ταλαιπωρούν τις ζωές των ανθρώπων, τις ζωές των γυναικών, τις ζωές όλων μας».

Και συνέχισε η κυρία Μιχαλάκη:

«Όταν η Αλεξάνδρα Μπαλού ήλθε στο χωριό για μια ομιλία, ενθουσιάστηκα. Με ενθουσίασαν ο ελπιδοφόρος λόγος της, τα επιχειρήματά της, ο δυναμισμός της και η αποφασιστικότητά της. Με τον λόγο της κάμφθηκε οποιοσδήποτε ενδοιασμός μπορεί να είχα για να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο. Πήρα την απόφαση ότι πρέπει να βοηθήσω! Απ' το δικό μου μετερίζι μπορώ να βοηθήσω τόσο για να αποκαλυφθούν τα σχέδια αυτών που σχεδιάζουν και παίρνουν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς όσο και για να προωθήσουμε λύσεις προς το συμφέρον του κόσμου, των πολλών».

Κυρία Μιχαλάκη, σας ευχαριστούμε πολύ! Με τη νίκη λοιπόν στη βόρεια Κέρκυρα!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr