Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Ο Βαγγέλης Αλαμάνος είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Κέρκυρα με τη  «Λαϊκή Συσπείρωση»  για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Είναι επαγγελματίας στον επισιτισμό, πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοαπασχολούμενων Κέρκυρας και πρώην μέλος της διοίκησης του Επιμελητήριου Κέρκυρας.

Προθυμοποιήθηκε να μας πει  λίγα λόγια  για τη συμμετοχή του  στο ψηφοδέλτιο της παράταξης και τον αγώνα της για τα συμφέροντα και των μικρών επιχειρηματιών, των αυτοαπασχολούμενων των νησιών μας.

Ως άτομο, που λόγω της δουλειάς του αλλά και λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης έρχεται, αντικειμενικά, σε επαφή με πολύ κόσμο,  αφουγκράζεται τα προβλήματά του  και γνωρίζει τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής στην καθημερινότητά του, όπως γνωρίζει πολύ καλά  και τις ευθύνες όλων όσων στήριξαν και  υποτάχθηκαν στις  κατευθύνσεις εκείνες που καθόρισαν οι εγχώριοι και ξένοι πολιτικοί ταγοί μας...

«Η εγκατάλειψη των νησιών μας», μας είπε ο κ. Αλαμάνος, «δεν είναι  αποτέλεσμα ανικανότητας της εκάστοτε Τοπικής Διοίκησης. Είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι όσοι βρέθηκαν στην κεφαλή της δημοτικής και περιφερειακής Αρχής  στην ουσία δεν διεκδίκησαν, δεν θέλησαν να διεκδικήσουν τίποτα παραπάνω από τα κουτσουρεμένα κονδύλια που τους πετούσε ως ξεροκόμματο η κυβέρνηση που τους στήριζε. Διαχειρίστηκαν την εξουσία βάσει της κεντρικής πολιτικής  που υιοθέτησαν. Προσανατολίστηκαν πλήρως, αποκλειστικά,  στην "ανάπτυξη" των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων... Στο πώς θα τους διευκολύνουν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της ανάπτυξης ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας, στο ξεπούλημα βασικών υποδομών και φυσικά στο πώς θα ωθήσουν,   με την αδιαφορία τους, το πέρασμα βασικών τομέων, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, στην επιχειρηματική δραστηριότητα των ιδιωτών. Ωστόσο οι εργαζόμενοι, αν και μουδιασμένοι από τις περικοπές, τα χαράτσια, τη φορολογία, αλλά και τις διαψεύσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνουν ποιος ευθύνεται γι' αυτή την κατάσταση. Οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν πως όχι ανάπτυξη δε θα δουν, αλλά ότι συνεχώς η θέση τους θα εξασθενεί».

Φέρνει ένα παράδειγμα από τον δικό του χώρο των μικροεπιχειρηματιών: «Οι επαγγελματίες στον επισιτισμό στην περιοχή μας, όπως σε κάθε αναπτυγμένη τουριστικά περιοχή, δεν βίωσαν με τέτοια σκληρότητα την οικονομική κρίση  που βίωσαν άλλες περιοχές της Ελλάδας.  Ωστόσο το εισόδημά τους έχει πέσει κατακόρυφα, καθώς έχει βυθιστεί από τους  φόρους, τα χαράτσια, την  έμμεση και την άμεση φορολογία. Επιπλέον -και αυτό είναι εξίσου σοβαρό- βλέπουμε ακόμα και τις μικρές επιχειρήσεις να περνούν στη δικαιοδοσία των επιχειρηματικών ομίλων. H διαχείριση  του εστιατορίου στο νησί του Βίδο πέρασε πλέον στη γνωστή ξενοδοχειακή αλυσίδα Ikos. Από πέρυσι η Ikos είχε εκδηλώσει την πρόθεσή της να το αξιοποιήσει η ίδια... Τώρα, αυτές τις ημέρες, υπογράφονται τα συμβόλαια, ενώ αναμένεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσει η λειτουργία του εστιατορίου υπό δική της διεύθυνση. Σβήνει λοιπόν ακόμα και αυτή η μικρή ελπίδα του μικρού επιχειρηματία περί διάσωσης από το μεγάλο κεφάλαιο. Όπως έσβησε και η ελπίδα του μικρού λεωφορειούχου που πίστευε ότι θα διασωθεί από τις κρουαζιέρες. Μπήκε η TUI μέσα και τους σάρωσε όλους...».

Και συνεχίζει ο κ. Β. Αλαμάνος: «Όποιος λοιπόν βλέπει όλα τούτα που γίνονται δεν μπορεί να μην καταλάβει το μέλλον που μας ετοιμάζουν... Όσοι τρέφουν την αυταπάτη ότι θα γλιτώσουν γελιούνται. Όσοι θέλουν να παλέψουν για να ανατραπούν όλα όσα μας έχουν φέρει ως εδώ, σ' αυτές τις εκλογές πρέπει να στηρίξουν και να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Είναι, κατά τη γνώμη μου,  ο μόνος συνδυασμός που βρέθηκε, αλλά θα βρεθεί και στο  μέλλον,  πλάι  στους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου, εργατοϋπάλληλους και αυτοαπασχολούμενους μαζί. Είναι ο μόνος συνδυασμός που θα διεκδικήσει ό,τι ανήκει στους πολίτες αυτού του τόπου. Είναι ο μόνος συνδυασμός που θα αποκαλύψει και μπορεί να αποτρέψει τα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος μας. Είναι η ελπίδα! Να λοιπόν, γιατί όχι απλώς στηρίζω το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αλλά συμμετέχω και ως υποψήφιος. Πιστεύω ακράδαντα πως η δράση μας έως τώρα έχει αποδείξει ποιοι είμαστε, έχει αποδείξει  πού μπορεί να ακουμπήσουν οι άνθρωποι του μόχθου για να δούμε καλύτερες μέρες. Έχοντας επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού, γνωστή για τους αγώνες της μαζί με όλους τους εργαζόμενους, δίνουμε τη μάχη για τη νίκη! Προτείνω στους αυτοαπασχολούμενους και σε όλους τους άλλους σκληρά εργαζόμενους της Κέρκυρας να ταχθούμε με το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική. Τους κυρίους και τις κυρίες με τα φιλόδοξα προγράμματα για την "ανάπτυξη" στα μέτρα των λίγων, για τη μεγάλη επιχειρηματικότητα που μας πνίγει, τους είδαμε, τους γνωρίσαμε και δεν θέλουμε άλλο... Καιρός να αναλάβουμε εμείς δράση».

Κύριε Αλαμάνο, ευχαριστούμε πολύ!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr