Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Μαντζάρου Γεωργία (Τζίνα)

Την Τρίτη 8 Απριλίου μέλος της συντροφιάς μας είχε στην πόλη της Κέρκυρας μιαν όμορφη κουβέντα με τη Γεωργία (Τζίνα) Μαντζάρου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Κέρκυρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Να τι μας έγραψε:

Αρχική μας πρόθεση ήταν να της πάρουμε μια μίνι συνέντευξη. Πώς να πάρεις όμως συνέντευξη από έναν άνθρωπο-ποταμό; Έναν άνθρωπο που επί σαράντα χρόνια έχει αδιάλειπτη παρουσία σ' όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, βουλευτικές, δημοτικές, περιφερειακές; Την αφήσαμε να μας πει ό,τι ήθελε δίχως να παρέμβουμε και προσπαθήσαμε να συμπυκνώσουμε αυτό που αποκομίσαμε.

Η Τζίνα Μαντζάρου, απόγονος του Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου (φωτο), του μεγάλου μουσουργού, του δάσκαλου, του συνθέτη του εθνικού μας Ύμνου, κουβαλά με περηφάνια το βαρύ επώνυμό της. Κυρίως όμως,  στην κουβέντα μαζί της, διακρίνεις το ανυπόταχτο πνεύμα του προγόνου της, που πολλές φορές πήγε κόντρα στην τάξη του. Διακρίνεις την αποφασιστικότητα και το ανιδιοτελές, που έχουν περάσει αυτούσια στο δικό της DNA.

Ακλόνητη  για τις πολιτικές της επιλογές, αταλάντευτη γι' αυτό που κάνει ότι είναι το σωστό, πιστεύει ακράδαντα -ως απόσταγμα και της πείρας της στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και στη διοίκηση του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων- ότι αν θέλει κανείς να ανατρέψει όσα σήμερα καταδυναστεύουν τη ζωή μας πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο του αγώνα, μακριά από συμβιβασμούς και συνεργασίες με όσους προσπαθούν να βάλουν φρένο στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, αλλά και στη διασφάλιση των κεκτημένων μας. Των κεκτημένων αυτών για τα οποία κάποιοι μάτωσαν, έδωσαν μάχες κόντρα στα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών και των μεγαλοξενοδόχων. Κόντρα στην πολιτική που υπηρετούν όσοι υποτάσσονται στις οδηγίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Μέσα από την εμπειρία της ως νομαρχιακή σύμβουλος, αλλά και από το αμείωτο ενδιαφέρον της για τα κοινά, η Τζίνα Μαντζάρου γνωρίζει καλά τον ρόλο που έπαιξαν όλοι οι εκλεγμένοι και εκ νέου υποψήφιοι για τη διεκδίκηση μιας θέσης στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση. Γνωρίζει καλά τη διαπλοκή αυτών των αιρετών με τα ντόπια ιδιωτικά συμφέροντα... Αδιαπραγμάτευτα λοιπόν μας δήλωσε πως μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» παρέμεινε σταθερή στις θέσεις της! Αδιαπραγμάτευτα μας δήλωσε πως μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» έθεσε ζητήματα που αφορούν άμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας. Το ζήτημα των σχολικών κτιρίων, το ζήτημα της Υγείας και της επάρκειας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, το πρόβλημα του οδικού δικτύου, το ξεπούλημα των υποδομών και του φυσικού πλούτου στους ιδιώτες. Την ανάδειξη ζητημάτων που αφορούν την αντισεισμική, αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία και τόσα άλλα…

«Όταν λοιπόν ξέρεις ότι μόνο η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι κοντά στους πολίτες αυτού του τόπου, πώς μπορείς να μη δηλώσεις παρούσα στον αγώνα που δίνει;», μας είπε η Τζίνα, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Πώς θα μπορούσα να λείψω απ' αυτή τη μάχη; Πλάι μάλιστα σε ένα πρόσωπο που εκτιμώ βαθύτατα, την επικεφαλής του συνδυασμού, την Αλεξάνδρα Μπαλού... Αυτή την όμορφη γυναίκα που αποπνέει ευγένεια και παράλληλα είναι τόσο καταρτισμένη για ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια, είναι τόσο μαχητική και φυσικά απείρως διαφορετική απ' όλους τους υπόλοιπους!».

Και κατέληξε: «Εμείς σ' αυτές τις εκλογές δεν πάμε για να δώσουμε ακόμα μια μάχη, πάμε για τη νίκη!».

Τζίνα Μαντζάρου ευχαριστούμε πολύ!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr