Τρίτη, 09 Απριλίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Στο brand name των νησιών του Ιονίου είχε αναφερθεί η Αλεξάνδρα Μπαλού, με λίγα λόγια, στη συνέντευξη που είχε δώσει στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» του περασμένου Σαββατοκύριακου, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις άλλων συνδυασμών για την ανάγκη διεθνούς προβολής των νησιών μας ως... ελκυστικού προορισμού για μεγαλοσχήμονες επενδυτές και τουριστικούς και λοιπούς επιχειρηματικούς κολοσσούς με μεγάλες τσέπες.  

Είχε τονίσει τότε: «Το καλύτερο "brand name" που θα άξιζε ν' αποκτήσουν διεθνώς τα Ιόνια Νησιά μας είναι αυτό που θα ήταν σύμφωνο με την ιστορική παράδοση των λαϊκών κινημάτων και εξεγέρσεων και θα υποδήλωνε ότι ο λαός των νησιών μάχεται σήμερα για την κοινωνική πρόοδο. Ο λαός θέλει η απαράμιλλη φυσική ομορφιά των νησιών μας να συνδυαστεί, επιτέλους, με την ανθρωπιά και τη δικαιοσύνη στους όρους της ζωής του, με την εξάλειψη της αδικίας, της κοινωνικής ανισότητας και της εκμετάλλευσης! Ενας μεγάλος ποιητής του Ιονίου, ο Αγγελος Σικελιανός, το είπε έτσι: "Δεν είναι χίμαιρα να καβαλάμε το όνειρο"! Δεν είναι άπιαστο όνειρο η πολύ καλύτερη ζωή. Αυτό, βέβαια, δεν μπορεί να γίνει μόνο σε μια Περιφέρεια. Όμως ως "Λαϊκή Συσπείρωση", προς αυτήν την κατεύθυνση, θέλουμε να στηρίξουμε τη λαϊκή πάλη κόντρα στη στρατηγική της ΕΕ, των επιχειρηματικών ομίλων και του πολιτικού προσωπικού τους».

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών των Ιονίων Νήσων που κατοικούν στην Αθήνα, η υποψήφια περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε αυτό εκτεταμένα, προκαλώντας συγκίνηση και ενθουσιασμό στο ακροατήριο.

Σχολίασε, αρχικώς, ότι αυτοί που κάθε τόσο φιλολογούν για το brand name των νησιών μας μιλούν άλλη γλώσσα, δεν μιλούν τη γλώσσα του λαού, «είναι κάτι άλλο, είναι οι nobile που λέμε στα νησιά μας».  

Να τι είπε η Κερκυραία αγωνίστρια που ηγείται του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην ΠΙΝ:

«Για μας η ταυτότητά μας είναι το μεγαλείο του Διονύσιου Σολωμού και του Νικόλαου Μάντζαρου,

Είναι ο αγώνας των Ριζοσπαστών μας εναντίον του ραγιαδισμού, της υποταγής και των προσκυνημένων σε ξένους και ντόπιους δυνάστες κι εκμεταλλευτές.

Είναι το γεγονός ότι πρώτα στα νησιά μας στον ελληνικό χώρο, από τη δεκαετία του 1860 κιόλας, συνάντησε ευμενείς κριτικές η νέα θεωρία για τη νέα κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Είναι ο Ανδρέας Κάλβος.

Είναι ο Άγγελος Σικελιανός.

Είναι ο Κωνσταντίνος Θεοτόκης με το έργο του "Σκλάβοι στα δεσμά τους", η βεβαιότητά του δηλαδή ότι όσα κι αν μηχανεύεται η εξουσία θα 'ρθει η ώρα "να γνωρίσει ο λαός τη δύναμή του".

Είναι η περήφανη άρνηση των αλυσσοδεμένων ανθρώπων στις φυλακές και στα άλλα μπουντρούμια και στους τόπους εκτελέσεων στα νησιά μας, τον περασμένον αιώνα, ν' απαρνηθούν το δίκιο του λαού.

Είναι ότι στα μέρη μας γεννήθηκε και γαλουχήθηκε ο άνθρωπος που σάλπισε πρώτος την Αντίσταση στους Ναζί στην Αθήνα το 1941.

Είναι οι αγώνες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στα νησιά μας, οι εκτελεσμένοι μας, οι εξορισμένοι μας, ο αγώνας του λαού μας για την Ειρήνη, εναντίον του φασισμού, για τη φιλία των λαών.   

Είναι οι αγώνες σήμερα των ξενοδοχοϋπαλλήλων μας και όλων των βιοπαλαιστών, των μισθωτών, των αυτοαπασχολούμενων, που δίνουν τη μάχη στα νησιά μας για να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη, δουλεύοντας ακόμη και μήνες απλήρωτοι, με μεροκάματα τρόμου, με ατελείωτα ωράρια.

Είναι οι περήφανοι αγώνες ενάντια στην παρουσία των Αμερικανών στο Πέλαγος, ενάντια στο ΝΑΤΟ και στους σχεδιασμούς του.

Η δική μας ταυτότητα είναι οι αγώνες του λαού μας για να μη γίνονται ιδιωτικά φέουδα και χρυσάφι η δημόσια περιουσία,  οι δημόσιες υποδομές, τα νησιά μας, τα μικρά νησιά μας, οι λίμνες μας, ό,τι όμορφο έχει αυτός ο τόπος.

Είναι οι αγώνες μας για να μη περάσουν σε επιχειρήσεις περιοχές όπως ο Ερημίτης, ο Ίσσος και άλλες, που είναι πανέμορφες και θέλουμε να είναι ελεύθερες και προσβάσιμες για το λαό μας.

Είναι όλοι οι εργαζόμενοι στο Ιόνιο, είναι όλη πραγματικά αυτή η Ιστορία που μας έρχεται από παλιά και εμείς έχουμε το χρέος, την ευθύνη, να την πάμε ακόμη μακρύτερα, να την παραδώσουμε στη νέα γενιά ανοίγοντας μαζί της έναν δρόμο προόδου εναντίον της καπιταλιστικής βαρβαρότητας!».

aMpalou

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr