Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

ergatiko kentro zakynthoy kinhtopoihsh nosokomeio

Δέκα από τους υποψήφιους του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού για την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου παρουσίασε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο νησί.

Είναι άνθρωποι με αγωνιστικές περγαμηνές στο εργατοϋπαλληλικό κίνημα, στο αγροτικό κίνημα, από τον χώρο των αυτοαπασχολούμενων, επιστήμονες που είναι στην υπηρεσία του λαού, γυναίκες και νέοι που συμπορεύονται στον δύσκολο μα ωραίο δρόμο του αγώνα όχι μόνο στις πολλαπλές εκλογικές μάχες, αλλά και μετά από αυτές (δείτε στο ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΙΚΗΣ).

Η παράταξη και οι υποψήφιοί της απηύθυναν κάλεσμα συμπόρευσης «στους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτoαπασχολούμενους στο νησί του Σολωμού και του Κάλβου, σε όλους όσους στο νησί μοχθούν για την καθημερινή επιβίωση και σήκωσαν τα βάρη της κρίσης, σε όσους δυνάμωσαν τη λαϊκή αλληλεγγύη». Σε αυτούς που καταλαβαίνουν πως τα μνημόνια δεν τελειώσανε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τις λέξεις μετονομάζοντας τα σε «δεσμεύσεις» και «μεταρρυθμίσεις». Σ' εκείνους που καταλαβαίνουν ότι η «ΝΑΤΟϊκή αμερικανόστροφη αριστερά» ανέλαβε να υλοποιήσει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Στους «τίμιους αγωνιστές του μόχθου που νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί και δεν παραχωρούν τους αγώνες τους, τις αξίες και τα ιδανικά τους».

Στο ίδιο κείμενο προτείνουν στον ζακυνθινό λαό, καθώς μπαίνουμε ήδη στην τελική ευθεία της εκλογικής αναμέτρησης, «να περάσει στην αντεπίθεση» και με τη σαφή άνοδο του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων «να διεκδικήσει αποφασιστικά ό,τι του ανήκει».

Καθώς αρκετοί συνδυασμοί θα διεκδικήσουν την ψήφο του λαού, το κριτήριο ψήφου δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα, γιατί αυτό που καθορίζει την ταυτότητα του καθενός είναι ποια πολιτική στηρίζει, ποια η στάση του απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, στις αιτίες που τα δημιουργούν και τη διέξοδο από την αντιλαϊκή πολιτική, όπως τονίζεται. Η στάση του καθενός στο κεντρικό ζήτημα της ανάπτυξης -από ποιόν και για ποιον- φέρνει στο προσκήνιο την πραγματική διαχωριστική γραμμή. Το κύριο είναι με ποιον τάσσεται ο καθένας, είτε έχει κομματική στήριξη είτε εμφανίζεται ως δήθεν ανεξάρτητος, γατί έχει πλέον πικρή πείρα ο λαός της Ζακύνθου πώς ανακυκλώνονται τα ίδια πρόσωπα με νέα αλισβερίσια και πώς τα πρόσωπα αυτά στήριξαν τις αντιλαϊκές πολιτικές, όσο και αν υποκριτικά σήμερα παίρνουν απόσταση από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο πραγματικός αντίπαλος, όπως τονίζεται, είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και οι κυβερνήσεις που την στηρίζουν, μαζί με τα ντόπια στηρίγματά τους στο νησί που υπηρέτησαν τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων στον Τουρισμό, θυσιάζοντας την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών για τη βελτίωση της θέσης της λαϊκής οικογένειας με απαραίτητα έργα υποδομής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής ή αντιπυρικής προστασίας.

Υπογραμμίζουν οι υποψήφιοι και τα μέλη και στελέχη της παράταξής μας στην ένδοξη Ζάκυνθο:

Ήμασταν με συνέπεια μπροστά στην οργάνωση των αγώνων των εργατών, των συνταξιούχων, των σπουδαστών και μαθητών, των γυναικών, θέτοντας τα αιτήματά τους και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, διεκδικώντας λύσεις. Στηρίξαμε τους αγώνες των εργαζομένων για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, για τη μείωση του κόστους παραγωγής, της βαριάς φορολογίας και των ασφαλιστικών τους εισφορών. Καταδικάσαμε την ποινικοποίηση των αγώνων τους. Ζητήσαμε από το περιφερειακό συμβούλιο να εκφράσει την αντίθεσή του στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, καταθέσεων και εργαλείων δουλειάς. Αναδείξαμε τις τεράστιες ευθύνες της Περιφέρειας, των κυβερνήσεων και της ΕΕ για την απουσία σχεδιασμού, χρηματοδότησης και έργων προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας από τους σεισμούς, τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές. Καταθέσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις για την αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική προστασία, που δεν έγιναν δεκτές, αφού θεωρούν ότι αυτά τα έργα κοστίζουν, όπως λένε, εννοώντας, ότι δεν προσφέρουν τα προσδοκώμενα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, θυσιάζοντας στην κυριολεξία τη ζωή και τις λαϊκές περιουσίες. Απαιτήσαμε η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον, με χωροθέτηση νέου ΧΥΤΥ με ευθύνη του Κράτους, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη δημόσιων ν φορέων, χωρίς επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών, χωρίς επιχειρηματική ανάμειξη.

Και συνεχίζουν τονίζοντας, μεταξύ άλλων:

Βάλαμε προτεραιότητα τις δικές μας ανάγκες. Καταθέσαμε προτάσεις-διεκδικήσεις για κατασκευή σχολείων, παιδικών σταθμών, σπουδαστικών εστιών, που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες δωρεάν. Δομών δημόσιας Υγείας - Πρόνοιας, δημόσιων δωρεάν υποδομών Αθλητισμού, Πολιτισμού, για ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου σε δημόσιες-δημοτικές εκτάσεις, έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης, την ανακατασκευή του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου.

Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Παιδείας, Υγείας - Πρόνοιας, πλήρως στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό.

Διεκδικούμε μείωση και όχι αύξηση των ανταποδοτικών τελών, φόρων, στην προοπτική κατάργησής τους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και της ανταπόδοσης των ΣΔΙΤ, των ΜΚΟ και των ΚΟΙΝΣΕΠ, καμία ιδιωτικοποίηση τομέων και υπηρεσιών της Περιφέρειας και Δήμων. Πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των αναγκών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων Περιφέρειας και Δήμων, με αύξηση της φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%, καθώς και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Επιστροφή του συνόλου των παρακρατηθέντων πόρων στην Περιφέρεια και τους Δήμους.

Με το βλέμμα στις μάχες που θα δώσουμε για τις ανάγκες του ζακυνθινού λαού, καταλήγει η διακήρυξη της παράταξης και των δέκα πρώτων υποψηφίων, πρέπει στις εκλογές του Μαΐου του 2019 για την ανάδειξη της νέας Περιφερειακής Αρχής να δυναμώσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» αποφασιστικά.

Να προσθέσουμε εμείς, ως ionia-alexandra-balou.gr, τούτο: Τις ευχές μας και την αγάπη μας!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr