Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Να τι είπε η 24χρονη αθλήτρια-υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου στη συγκέντρωση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας την 1η Απριλίου, όπου μίλησε η επικεφαλής του συνδυασμού Αλεξάνδρα Μπαλού:

«Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,

Με μεγάλη μου χαρά και τιμή συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της

"Λαϊκής Συσπείρωσης", ενισχύοντας τις γραμμές μέσα από το δικό μου μετερίζι, αυτό του αθλητισμού. Ο αθλητισμός είναι ανάγκη του λαού και της νεολαίας. Όλοι θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα αυτό και όχι να είναι πολυτέλεια για τους λίγους, όπως έχει μετατραπεί σήμερα, με κόστος σχεδόν απαγορευτικό για τη λαϊκή οικογένεια και τους εργαζόμενους.

Είναι ανάγκη οι νέοι μας να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε αυτό το δικαίωμα, γιατί ο αθλητισμός συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας, της προσωπικότητας και της ποιότητας ζωής, καλλιεργώντας παράλληλα αγωνιστικές και συλλογικές αξίες.

Ας αναλογιστούμε: πόσα παιδιά φτωχών οικογενειών, παιδιά μεταναστών, προσφυγόπουλα, μπορούν πραγματικά να αθληθούν; Πόσα παιδιά με μεγάλες δυνατότητες και πραγματικά ταλέντα δεν μπορούν να συνεχίσουν γιατί πρέπει να πληρώνουν τα ακριβά δίδακτρα στους συλλόγους, γιατί οι οικογένειές τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ούτε στα βασικά;

Βέβαια η ικανοποίηση αυτής της ανάγκης  δεν είναι ατομική υπόθεση. Δεν είναι θέμα ατομικών ευκαιριών η πρόσβαση των νέων στην άθληση. Αντίθετα, θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα ρεύμα διεκδίκησης μέσα στη νεολαία, ώστε να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα της κεντρικής και τοπικής διοίκησης η ύπαρξη και διάθεση κατάλληλων υποδομών και εγκαταστάσεων, αθλητικών κέντρων και χώρων ελεύθερων για δωρεάν χρήση σε όλο το λαό (νεολαία, εργαζόμενους, αθλητικά σωματεία) για όλο το χρόνο, όλες τις ώρες της μέρας.

Στο νησί μας, δυστυχώς, το μόνο που υπάρχει είναι το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ), το οποίο έχει τεράστια προβλήματα. Το γυμναστήριο στην πίσω αίθουσα έχει διαλυμένο δάπεδο. Το κολυμβητήριο φυτοζωεί, περιμένοντας τη δωρεά των ΕΛΠΕ για να λειτουργήσει... Κι από την άλλη, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού επιμένει να βάλει χαράτσια στα ερασιτεχνικά σωματεία που χρησιμοποιούν τους χώρους αυτούς...

Καλούμε όλους τους νέους, τις νέες, τους εργαζόμενους και όλο το λαό να συνταχθούν στο πλευρό της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε, να κερδίσουμε!

Καλό αγώνα!»

Η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου είναι 24 χρονών και σπουδάζει στη σχολή προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Είναι  αθλήτρια του κερκυραϊκού αθλητικού και πολιτιστικού συλλόγου «Ηρακλής». Έχει κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις. Το 2017 ήταν μέλος της εθνικής ομάδας Τάε Κβον Ντο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Επίσης έχει διακριθεί ως αθλήτρια κολύμβησης του συλλόγου «Ναυσίθοος».

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr