Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου των κατοίκων του οικισμού Τεμπλόνι, με τον οποίο γειτνιάζει ο βασικός χώρος αποκομιδής απορριμμάτων της Κέρκυρας (φωτο), είχε την Παρασκευή στο νησί κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στο οποίο συμμετείχαν η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού, ο υποψήφιος δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Γιάννης Μπορμπότης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θόδωρος Γουλής και ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Χαραλάμπους.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού και οι άλλοι εκπρόσωποι της παράταξης κατέθεσαν την πρόταση που η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει από το 2007 διατυπώσει για τα μέτρα πρόληψης παραγωγής απορριμμάτων, διαλογής στην πηγή, ανακύκλωσης και κομποστοποίησής τους. Τόνισαν την ανάγκη για έναρξη μελέτης, με ταχύτατες διαδικασίες -που η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει, όπως κάνει και σε άλλα μεγάλα έργα- για την εξεύρεση χώρου για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Κέρκυρα, που θα εξαιρεί τόσο το Τεμπλόνι όσο και τη Λευκίμμη.

Είναι ξεκάθαρο από τη συσσωρευμένη πείρα, που πλέον υπάρχει, ότι «η ανάπτυξη των κερδών των λίγων και η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών δεν συμβαδίζουν. Αυτό συνδέεται με την εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων που προωθούν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και οι τοπικές διοικήσεις», όπως σημείωσαν. Ανέφεραν, χαρακτηριστικά ότι από τους 5 εκατ. τόνους σκουπιδιών που παράγονται στην Ελλάδα, ήδη την αποκομιδή του 1 εκατ τόνου την κάνουν ιδιώτες, πλουτίζοντας στην πλάτη του ελληνικού λαού. Επίσης, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, αλλά και οι προηγούμενες, μέσω των ΣΔΙΤ,  έχουν δώσει εκατοντάδες εκατ. ευρώ στους ιδιώτες για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) που έρχονται και σε ευθεία αντίθεση με την ανακύκλωση, αφού για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρηματιών απαιτείται μεγάλος όγκος σύμμεικτων απορριμμάτων. «Όλα στο βωμό του κέρδους...», σημείωσε εκπρόσωπος της παράταξης.

Επίσης, η Αλεξάνδρα Μπαλού και τα άλλα στελέχη της παράταξης υπογράμμισαν ότι ουδείς συνδυασμός, από τη στιγμή που συμφωνεί με την ανταποδοτικότητα και την ιδιωτικοποίηση, δεν μπορεί να διεκδικήσει λύση προς όφελος του λαού, της υγείας του λαού και του περιβάλλοντος. Σε όλα τα σχέδια που προτείνουν οι άλλοι συνδυασμοί, το λαϊκό εισόδημα θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», όπως τόνισαν, βρίσκεται στον αντίποδα όλων αυτών των λογικών.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr