Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Κέρκυρας, που αφορούσε το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί, παρακολούθησε την Πέμπτη 28 Μαρτίου η Αλεξάνδρα Μπαλού, στην Ιόνιο Βουλή στην πόλη της Κέρκυρας.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο, πέρα από τις ερωτήσεις τους προς τη δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασαν την πρόταση της παράταξης για τη διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του κερκυραϊκού λαού και του περιβάλλοντος, μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα που μόνο στόχο έχουν την ενίσχυση  των κερδών τους με επέκταση και σε αυτόν τον τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1, στις 19 Μαρτίου, είχε τονίσει για το θέμα, μεταξύ των άλλων, τα ακόλουθα:

«Η διαχείριση των απορριμμάτων να είναι απαίτηση του λαού των περιοχών, να λυθεί με τις πιο ασφαλείς μεθόδους που είναι η ανακύκλωση, η διαλογή στην πηγή, η κομποστοποίηση, να λυθεί με κόστος από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι να τον πληρώνουμε επτά φορές, στην πορεία ιδιωτικοποίησης που σπρώχνουν, διότι αυτό που γίνεται τώρα είναι το εξής: Μέσα από αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, τμηματικά ιδιωτικοποιούνται όλα τα κομμάτια της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η αποκομιδή, η διαδικασία της διαχείρισης με τα εργοστάσια των σύμμεικτων και μια σειρά αλλαγές και αλισβερίσια που υπάρχουν με τις εργολαβίες».

Επίσης, είχε υπογραμμίσει την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στη Λευκάδα, τη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα, με ΧΥΤΑ που έχουν μολύνει ακόμα και τον υδροφόρο ορίζοντα και ότι «υπάρχει μία πραγματικότητα που την κρύβουν όλοι. Διαλύεται ένα πράγμα σιγά σιγά. Στους Δήμους τα απορριμματοφόρα είναι διαλυμένα, προσωπικό δεν υπάρχει, εργολαβίες δίνονται. Είναι δηλαδή ένα γαϊτανάκι που σιγά σιγά δημιουργεί την πορεία ιδιωτικοποιήσεων των πάντων». Αυτό, είχε πει, είναι ο βασικός στόχος της καθυστέρησης στην επίλυση του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr