Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

«Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, με την απρόσκοπτη, δωρεάν πρόσβαση σε αυτόν από κάθε παιδί και νέο άνθρωπο, αποφέρει ανυπολόγιστα οφέλη στην κερκυραϊκή κοινωνία. Οφέλη που δεν εκτιμώνται με το μέτρο της ανάπτυξης των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά με το μέτρο της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών μας, μακριά από εξαρτήσεις, μέσα σε ένα περιβάλλον υγιούς αθλητικής άμιλλας και συλλογικότητας».

Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, η  Αλεξάνδρα Μπαλού κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες το απόγευμα με το διοικητικό συμβούλιο  του ιστορικού Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου στην έδρα του, στην πόλη της Κέρκυρας.

Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων, που είχε ασχοληθεί με τον αθλητισμό στα μαθητικά της χρόνια στο νησί, ξεναγήθηκε στους χώρους του παλαιότερου αθλητικού συλλόγου της Κέρκυρας, που μετρά 125 χρόνια ζωής. Στην εποικοδομητική συζήτηση, που κράτησε σχεδόν δύο ώρες, η αντιπροσωπεία της παράταξης ενημερώθηκε για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και για τα εμπόδια που ορθώνει η Πολιτεία στην απρόσκοπτη προσφορά του στην κερκυραϊκή νεολαία και στις προσπάθειές του να υπηρετήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, με τμήμα στίβου και άλλα αθλητικά τμήματα.

kerkyra 1

Κυρίαρχο και διαχρονικό αίτημα του «Κερκυραϊκού» είναι η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια της δημιουργίας σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου, που θα προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα για ανεμπόδιστη άθληση. Πρόκειται για αίτημα το οποίο η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναγνωρίζει ως σημαντικό βήμα στην υλοποίηση μιας ευρύτερης πολιτικής για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Μιας πολιτικής που θα στοχεύει στην ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων των παιδιών στην άθληση, στη δημιουργία σύγχρονων υποδομών και στη συνολική υποστήριξη που οφείλει να παρέχει η Πολιτεία απέναντι στις οικογένειες και τους αθλητές, που συχνά ξεπερνούν τα γεωγραφικά όρια του νησιού, αντιπροσωπεύοντας επάξια την Κέρκυρα σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού αναφέρθηκε στις ευθύνες που έχει η Περιφέρεια, αλλά και η κυβέρνηση, για την υποστήριξη του Αθλητισμού και την ενίσχυσή του, στο γενικότερο, ευρύτερο πλαίσιο του Πολιτισμού. Η υποψήφια περιφερειάρχης τοποθετήθηκε ως προς την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη υποστήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού μέσα από έργα που θα προσφέρουν πρόσβαση στην άθληση σε κάθε παιδί, χωρίς να μετακυλούν τα έξοδα, όπως συμβαίνει σήμερα, στην κερκυραϊκή οικογένεια.

am kgs 2

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr