Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

 

Αποκαλυτικό άρθρο με τον τίτλο «Με το καλό και με την Total κ. Γαλιατσάτε!», γραμμένο από τον Χρ. Κορφιάτη,  δημοσίευσε στις 6 Φεβρουαρίου 2019 ο ειδησεογραφικός και σχολιογραφικός ιστότοπος CorfuPress.com.

Ακολουθεί ολόκληρο, μαζί με ταιριαστό χαρακτικό του Ν. Βεντούρα:

«Μπράβο Αλεξάνδρα Μπαλού!», έγραψε την περασμένη Κυριακή στο CorfuPress, ως σχόλιο, μια αναγνώστρια.

Αυτά τα λόγια επέλεξε να βάλει κάτω από το βαθιά ανθρώπινο άρθρο-κατακραυγή που η επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έστειλε στην ενημερωτική αυτή ιστοσελίδα σχετικά με τα απίστευτα προβλήματα που βιώνουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Κορακιάνας.

Είναι όντως εξοργιστική, θα συμφωνείτε κι εσείς φαντάζομαι, η ευθύνη των ανευθυνοϋπεύθυνων Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών, παραγόντων και υπηρεσιών, που δεν ιδρώνει ακόμα το αυτί τους, καθώς φαίνεται, για όσα συμβαίνουν σε αυτό.

Αξίζει έπαινος για την πρωτοβουλία και το περιεχόμενο του υπεύθυνου άρθρου της υποψήφιας Περιφερειάρχισσας του συνδυασμού με το κόκκινο γαρύφαλλο. Δικαίως προκάλεσε αίσθηση. Αξίζει, θα λέγαμε, κάθε υποστήριξη η πρωτοβουλία να έλθουν στο προσκήνιο της επικαιρότητας με επιτακτικό τρόπο, χωρίς ψηφοθηρικές υποσχέσεις και στοχεύσεις, τα οξύτατα και απαράδεκτα προβλήματα τέτοιων σχολείων και των παιδιών συνολικά.

Εμείς τούτο έχουμε να προσθέσουμε: Μπράβο «Λαϊκή Συσπείρωση»! Μπράβο και για ορισμένα πολύ εύστοχα σημεία της κυριακάτικης δήλωση αγανάκτησηςς του υποψήφιου Δήμαρχου της παράταξης Γιώργου Κουλούρη για τον εκπεσμό της Περιφερειακής Αρχής σε ρόλο υμνητή ή χειροκροτητή, έστω, των αγαθοεργών σκοπών πετρελαϊκού ομίλου που ξαφνικά τον έπιασε ο πόνος για το νησί μας.

Μπράβο «Λαϊκή Συσπείρωση» που αναδεικνύεις και επικεντρώνεσαι με αξιοπρέπεια στα προβλήματα των ανθρώπων του τόπου. Που δεν μασάς τα λόγια σου. Που αποδίδεις τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Που δηλώνεις αποφασισμένη να πετύχεις λύσεις. Που αποκαλύπτεις τη ροή δημόσιου χρήματος σε πλούσιες τσέπες και δεν αναζητείς χορηγούς για την προεκλογική σου εκστρατεία σε μεγάλα συμφέροντα. Που κρατάς καθαρό το μέτωπο των πολιτών.

Από τις πρώτες εβδομάδες της προεκλογικής κίνησης η Αλεξάνδρα Μπαλού και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων, για να σταθούμε εδώ μόνο στα της Περιφέρειας, αναπτερώνουν τις ελπίδες ότι στο επίκεντρό της θα τεθούν σοβαρά προβλήματα της Κέρκυρας και των άλλων νησιών του Ιονίου που ταλανίζουν τη ζωή των πολιτών, καθώς και οι λύσεις που ωφελούν τους πολλούς.

Επίσης, τείνουν να εδραιώσουν την πεποίθηση ότι κάθε άλλο παρά περίπατος θα είναι οι επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές για τους πειθήνιους εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και, καθώς φαίνεται, πετρελαϊκών ομίλων που αρχίζουν να «πατάνε πόδι» στον τόπο μας.

Οι δραστηριότητες που επέλεξε τις προηγούμενες εβδομάδες η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε περιφερειακό επίπεδο, μαζί με άλλες δημόσιες παρεμβάσεις σε ΜΜΕ και την ανάδειξη του θέματος του Ειδικού Σχολείου με το προσεκτικό άρθρο της επικεφαλής της, δηλαδή οι επισκέψεις στα νησιά σε νοσοκομεία και άλλους χώρους Υγείας, σε σχολεία, σεισμόπληκτες εργατικές κατοικίες, χώρους εργασίας, ξενοδοχοϋπαλλήλους, φίλους της παράταξης στο κερκυραϊκό λαϊκό προάστιο της Γαρίτσας, σε αεροδρόμια, καθώς και στην περιοχή της Λευκίμμης με τα τόσα εκρηκτικά προβλήματα, δείχνουν τη διαφορά της με τους άλλους συνδυασμούς.

Είναι ήδη φανερό, κατά την ταπεινή μας γνώμη, ότι συγκροτείται και τείνει να αποκτήσει νικηφόρα δυναμική μια ελπιδοφόρα, ισχυρή, πλατιά και ενωτική παράταξη. Με φίλους του Κάπα Κάπα Έψιλον, άλλους αριστερούς, σοσιαλιστές, ριζοσπάστες, προοδευτικούς πολίτες και πολίτες καλής θέλησης με ποικίλες πολιτικές επιλογές το 2015, που βάζουν στην άκρη δευτερεύουσες εκτιμήσεις τους και συμπίπτουν, βρίσκοντας  κοινό τόπο και κοινή γλώσσα στο αγωνιστικό πλαίσιο και τους στόχους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη βελτίωση της ζωής.

Ο συνδυασμός αυτός φέρνει δυναμικά στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης την Κέρκυρα που κρύβουν οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ: Την Κέρκυρα που βασανίζεται από την πολιτική των κομμάτων που έχρισαν υποψήφιους τον κ. Θ. Γαλιατσάτο και την κ. Ρόδη Κράτσα επιβραβεύοντας την αφοσίωσή τους σε άνωθεν επιλογές.

Είναι ενδεικτική, από αυτή την άποψη, η κατάπτωση του συνδυασμού που επικράτησε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το 2014 με υποσχέσεις, μεταξύ άλλων, ότι θα υψώσει αναχώματα στον κάτι παραπάνω από υπαρκτό κίνδυνο ασύδοτης δραστηριότητας πετρελαϊκών κονσόρτσιουμ δυτικά της Κέρκυρας και ευρύτερα στο Ιόνιο Πέλαγος.

Σωτήρας ELPE

hel petroleum

edison group

Προσέξατε, αλήθεια, τι διέπραξε ο κ. Περιφερειάρχης μας λίγες ώρες μόνο πριν δημοσιευτεί το άρθρο για το σχολείο της Κορακιάνας;

Επέτρεψε στον εαυτό του και στον συνδυασμό του να γίνει πλασιέ σχεδόν της πραμάτειας της μίας εκ των εταιρειών του πετρελαϊκού κονσόρτσιουμ το οποίο ανέλαβε τη μπίζνα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων που εικάζεται ότι υπάρχουν στα ανοιχτά της Κέρκυρας, διαφημίζοντας χορηγία της για τη θέρμανση του κλειστού γυμναστηρίου της πόλης. Και κομπορρημονώντας, συγχρόνως, ότι έχει αναπτύξει τόσο καλές σχέσεις μαζί της ώστε αυτή η πάμπλουτη εταιρεία διύλισης αργού πετρελαίου με τις πολλαπλές βλέψεις στο Ιόνιο Πέλαγος θα σώσει και τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό και τη Δημόσια Υγεία της Κέρκυρας!

Η εν λόγω εταιρεία είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.), η περίφημη Εlpe όπως αποκαλείται διεθνώς συνοπτικά. Πρόκειται για επιχείρηση με ετήσια κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ύψους 850.000.000 ευρώ και μεγαλύτερο μέτοχο τον όμιλο Λάτση, ο οποίος αναζητεί στη διεθνή αγορά αγοραστή των μετοχών του με προίκα, μεταξύ άλλων, το συμβόλαιο ερευνών και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο από κοινού με τη γαλλική Total και την ιταλική Edison, με την οποία η Εlpe έχει συνεταιριστεί μετοχικά σε διάφορους τομείς δημιουργώντας το ελληνο-ιταλο-γαλλικό επιχειρηματικό σχήμα Elpedison, αφού η Edison ελέγχεται εν μέρει από τη γαλλική εταιρεία EDF. Από κοντά, μαζί με τον όμιλο Λάτση, σε ξένους εκποιεί και το Ελληνικό Δημόσιο σημαντικό πακέτο μετοχών που κατέχει σ’ αυτή τη μεγαλύτερη εγχώρια ενεργειακή επιχείρηση.

Με προσπάθειες λοιπόν του ίδιου του Περιφερειάρχη μας, όπως ειπώθηκε στη σχετική εκδήλωση, η καλή εταιρεία ELPE προσέφερε 9.000 λίτρα πετρελαίου στο κλειστό γυμναστήριο και αθλητικές μπλούζες και φόρμες με το σήμα της στις Ακαδημίες μικρών φίλων του μπάσκετ στην πόλη μας, αρχίζοντας το προφανώς θεάρεστο έργο της στον νομό μας, που σίγουρα θα περιλαμβάνει πολλών ειδών «χορηγίες» άνευ ανταλλαγμάτων, όπως κι οι πέτρες ξέρουν ότι πράττουν πάντα οι εντιμότατοι διεθνείς πετρελαϊκοί κολοσσοί!

Είχε ο κ. Περιφερειάρχης μας το θράσος μάλιστα -γιατί περί θράσους πρόκειται- όχι μόνο να δώσει και το «παρών» στη σχετική πανηγυρική εκδήλωση για την εν λόγω ευεργεσία. Αλλά και να διακηρύξει ότι η Elpe, ενεργώντας προφανώς και για λογαριασμό της Edison με την οποία κατέχουν  από κοινού μερίδιο 50% στην κοινοπραξία, θα απλώσει πολλά πλοκάμια κοινωνικών σχέσεων στην Κέρκυρα, ασφαλώς για λόγους κοινωνικής ευθύνης και γενναιοδωρίας! «Δεν μένουμε μόνο σε θέματα Αθλητισμού, θα υπάρξουν και άλλες διαστάσεις αυτής της παρουσίας που έχουν να κάνουν είτε με τη δημόσια Υγεία είτε με ζητήματα του Πολιτισμού», εξήγγειλε δίκην εκπροσώπου-τοποτηρητή της επιχείρησης πριν από αυτήν γι’ αυτήν. Μόνο μπλούζα των ELPE δεν φόρεσε ο σεβαστός μας πρώτος πολίτης της ΠΙΝ!

Εύγε κύριε Περιφερειάρχη μας που βρήκατε τον σωτήρα μας για τόσα προβλήματα!

Θερμά συγχαρητήρια που καταφέρατε να σας ακούει τόσο καλά, να ενισχύει το έργο σας και να μας επιφυλάσσει τόσα χατίρια μια τόσο μεγάλη και προφανώς διαβολικά καλή εταιρεία απ’ αυτές που το 2014 απειλούσατε ότι θα εμποδίσετε να «λύνουν και να δένουν» και να αλωνίζουν στη θάλασσα και τη στεριά μας όπως το συνηθίζουν διεθνώς οι επιχειρήσεις αυτού του είδους!

Ευχαριστούμε για την τόσο χοντροκομμένη πρόκληση στην αξιοπρέπειά μας και τη νοημοσύνη μας!

Θα ενισχύσετε με τα κόλλυβα της Elpe και τη Φιλαρμονική «Καποδίστριας», όπως αφήσατε να εννοηθεί, με χρήματα που δίνονται προφανώς ώστε να καταπιούμε αδιαμαρτύρητα το χάπι όσων ωραίων μέλλει να γίνουν στ’ ανοιχτά της Κέρκυρας με κριτήριο το κέρδος; Μετά μουσικής θέλετε κιόλας να καλωσορίσουμε την καλή κοινοπραξία; Στην Πλατυτέρα θα τρίζουν τα κόκκαλα του Κυβερνήτη μας κύριε Γαλιατσάτε!

Οι γαλλικές προτιμήσεις

total logo

Μήπως όμως σας έχει ξεφύγει η άλλη αγία εταιρεία με την οποία έχουν συνεταιριστεί η Elpe και η Edison για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων μόλις 30 χλμ. δυτικά της Κέρκυρας σε θαλάσσιο οικόπεδο 2.422 τετρ. χλμ.; Είναι δίκαιο να μην πληρώσει κάτι τις και ο γαλλικός κολοσσός Total για να σωθούμε; Ή μήπως η ελεγχόμενη και βαλλόμενη διεθνώς για Περιβαλλοντικά εγκλήματα γαλλική εταιρεία έχει, άραγε, άλλες προτιμήσεις;

Με όλον τον σεβασμό, προς τι η τόση αβροφροσύνη, η τόση κατάπτωση, κύριε Γαλιατσάτε με το αγωνιστικό παρελθόν; Μήπως σκοπεύετε, εσείς που τόσα ωραία λέγατε το 2014 για το θέμα της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, να στρώσετε και χαλί για να καλωσορίσουμε, από κοινού ίσως με άλλους συνυποψήφιούς σας, την κοινοπραξία Elpedison-Total που αύριο θα απαιτήσει από την Τοπική Διοίκηση κάθε είδους διευκολύνσεις και πιθανότατα, όπως ξέρουν πια και τα μικρά παιδιά ότι κάνουν οι εταιρείες αυτού του είδους, θα επιδιώξει μέσω και χορηγιών διαφόρων ειδών να εξασφαλίσει σιγή και «στραβά μάτια» για τις υποτιθέμενες ευεργετικές -και κοινωφελείς ασφαλώς- δραστηριότητες με τα γεωτρύπανά της τόσο κοντά στο νησί μας;

Και περιμένετε μετά απ’ όλ’ αυτά να σας εμπιστευτούμε, να σας πιστέψουμε, όπως το 2014, ότι δήθεν θα υψώσετε το ανάστημά σας σε όσα με κριτήριο το χαμηλότερο κόστος θα επιχειρήσει απ’ τον επόμενο κιόλας χρόνο η τόσο φιλική σ’ εσάς κοινοπραξία δυτικά της Κέρκυρας;

Θα δικαιολογούσαμε ίσως τη βραβευμένη από το γαλλικό κράτος για την πίστη της στο καθεστώς και τις αξίες της «ελεύθερης αγοράς» κυρία Ρόδη Κράτσα να προβάλλει το θεάρεστο έργο που υποτίθεται ότι θα επιτελέσει η υπό τη γαλλική Total πετρελαϊκή κοινοπραξία και την αναμενόμενη ολοένα και πιο έντονη ανάμειξη της καλής κοινοπραξίας στα δρώμενα στην Κέρκυρα. Ακόμη κι αν η ίδια δεν είχε τιμηθεί με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλίας, ανέκαθεν για το κόμμα της προείχε η πολλαπλή υποστήριξη στους σωτήρες-επενδυτές μας, ασχέτως του ότι πολλές φορές έθεταν σε κίνδυνο ή κατέστρεφαν προκλητικά το Περιβάλλον, με το αιτιολογικό της δημιουργίας των ολοένα και πιο κακοπληρωμένων, όπως ξέρουμε, θέσεων εργασίας. Δεν αμφιβάλλουμε μάλιστα ότι ακριβώς λόγω αυτής της πολιτικής του κόμματός της οι κίνδυνοι από ενδεχομένως ανεξέλεγκτη δραστηριότητα της κοινοπραξίας Elpedison-Total, σε περίπτωση που η συμπαθής κυρία Κράτσα ανελάμβανε τη διοίκηση της ΠΙΝ, είναι μεγάλοι.

Είναι τόσο καλύτερα δικτυωμένη διεθνώς, άλλωστε, ώστε αν κάτι πάει στραβά με τους Αλβανούς, ας πούμε, θα μπορεί ίσως ως επίτιμο μέλος του Εθνικού Σώματος της μονάδας ταχυκίνητης επέμβασης Bersaglieri των ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων να το καλέσει για να προχωρήσει ανεμπόδιστα η εκμετάλλευση, αφού το εν λόγω Σώμα για τα συμφέροντα του ιταλικού λαού ασφαλώς και όχι των κάθε λογής Edison έχει συμμετάσχει και σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και στους πολέμους στο Ιράκ, θερίζοντας απολίτιστους σαν κι εμάς που δεν στρώνουν βάγια να περάσουν ως κουρσάροι στο Ιόνιο οι μεγιστάνες του πλούτου τύπου Total, Edison και ELPE!

Επιπλέον, η κυρία Ρόδη Κράτσα είναι και μέλος της πολυσχιδούς ιταλικής Ακαδημίας Studium, που όσο και να ‘ναι, αφού μετέχουν σε αυτή, μαζί με πολιτικούς και ακαδημαϊκούς συντηρητικής και σοσιαλσυντηρητικής κατεύθυνσης, τέτοιες σπουδαίες προσωπικότητητες όπως ο πρίγκιπας της Αλβανίας, γόνοι του οίκου των Αψβούργων ή ο δούκας της Καλαβρίας και ο τελευταίος απόγονος του αυτοκράτορα της Αυστρίας, κάποιες ευαισθησίες θα έχει για την πνευματική υποστήριξη και προαγωγή των ιδεών που χρηματοδοτούν οι άγιες ενεργειακές εταιρείες του τύπου της εξειδικευμένης στην Αδριατική θάλασσα Edison.

Ανήκουμε άλλωστε σ’ αυτούς που υπέθεταν ότι λόγω των πολύ ισχυρών συμφερόντων που απλώνουν τις δραστηριότητές τους στην Κέρκυρα ήταν πιθανόν να μας προκύψει και υποψηφιότητα με ευρωπαϊκό-διεθνές φιλοεπιχειρηματικό προφίλ ανάλογο των προσόντων της συγκεκριμένης υποψήφιας για την ΠΙΝ, ισχυρότερο εκείνου των αριστεροδέξιων υποψηφίων που κάποτε κατέκριναν τις υποκλίσεις στα ληστρικά μεγάλα συμφέροντα, στους μεγιστάνες του πλούτου και τους εκπροσώπους τους. Δεν απορούμε καθόλου που η ευγενέστατη κυρία Κράτσα επέλεξε από την πρώτη κιόλας συνέντευξή της στην Κέρκυρα να δηλώσει «εκ προοιμίου θετική», πριν ακόμη δοθούν στοιχειώδεις πληροφορίες, σε όσα θα δούμε να διαδραματίζονται από την Total και τους λοιπούς χορηγούς τρεις δεκάδες χιλιόμετρα δυτικά του νησιού.

«Δεν χωρούν ελεημοσύνες»!

eleimosines fo transports

Προβάλλοντας με εξοργιστικό τρόπο τη χορηγία της Εlpedison και στάζοντας μέλι γι’ αυτήν αγκαζέ σχεδόν με τους εκπροσώπους της, ενώ μαζί με τους ομοϊδεάτες σας στον Δήμο αποσιωπάτε τόσον καιρό εξοργιστικά προβλήματα των σχολείων και των παιδιών ή ρίχνετε ο ένας στον άλλο τις ευθύνες; Μήπως πρέπει να απευθυνθούμε στην Total, που μας έχει κάνει τη χάρη να κατέχει μοναχή της μερίδιο 50% στην κοινοπραξία, να προβλέψει από τώρα κάποιο κονδύλι για τη λύση τους με κάποιαν άλλη χορηγία που θα υμνήσετε; Ακόμη όμως και η κυρία Κράτσα, που δεν είναι τόσο προοδευτική όσο εσείς, έχει δηλώσει ότι στις μπίζνες «δεν χωρούν ελεημοσύνες»!

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Και για να θίξουμε και συναφή με τον τουριστικό πλούτο θέματα, σας έπεισαν άραγε αυτοί που σας έδωσαν το χρίσμα ότι προείχε η απόφαση να εξασφαλιστεί κρατική επιχορήγηση/φοροαπαλλαγή 4.000.000 ευρώ από τις τσέπες μας στα αγαθοεργά ιδρύματα που θα φτιάξουν ίδωμεν τι στον Ερημίτη; Ότι περίσσευαν άφθονα χρήματα για άλλες, ουκ ολίγες παχυλές επιδοτήσεις σε φτωχά ξενοδοχεία πέντε αστέρων για τις οποίες, σε αντίθεση με ό,τι διαπράττετε για το «κοινωνικό έργο» πετρελαιάδων, δεν βγάλατε λέξη;

Δεν βρήκατε λίγα λόγια να συγκινήσετε έστω και να πιέσετε δημοσίως την κεντρική εξουσία, αξιότιμε κύριε Γαλιατσάτε; Αυτή είναι η ιεράρχησή σας σε σχέση με το οξύ πρόβλημα της σχολικής στέγης; Δεν είπατε βέβαια το παραμικρό ούτε για το κρατικό δωράκι των 4.000.000 ευρώ στα αμερικανικά funds του Ερημίτη. Ενώ έχετε εκδώσει αναρίθμητες ανακοινώσεις για τον Τουρισμό και τους σκληρούς αγώνες που δίνετε στις πολυτελείς διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, ούτε για τις προκλητικές και σκανδαλώδεις επιδοτήσεις σε ξενοδοχεία πολυτελείας μπήκατε στον κόπο να μας πείτε κάτι. Ευχαριστούμε πολύ που επιλέξατε, αντ’ αυτών, να πείτε τόσα καλά λόγια για τη λαμπρή επιτυχία σας να μας προσφέρει 9.000 λίτρα για τη θέρμανση του γυμναστηρίου της πόλης η ανιδιοτελής εταιρεία Elpe…

Με το καλό τώρα κύριε Γαλιατσάτε να πείσετε και την Total να υποστηρίξει τον αγώνα σας για όλους εμάς και να καλύψει τα εξωτερικά καλώδια του σχολείου των παιδιών με ειδικές ανάγκες στην Κορακιάνα, αν δεν σας έχει προλάβει στη στροφή η κυρία Κράτσα!

Η τελευταία άλλωστε, εκτός του ότι όπου βρεθεί κι όπου σταθεί  τονίζει ότι οι κάθε λογής επενδυτές-σωτήρες μας χρειάζονται «ασφάλεια» που προφανώς για χάρη όλων ημών θέλει να τους προσφέρει τουλάχιστον όσο κι εσείς, έχει κι άλλο ένα προσόν που σας λείπει για να φορέσετε τη μπλούζα και της γαλλικής Total: έχει τιμηθεί από τη Γαλλία για τη συμβολή της στην προαγωγή της γαλλοφωνίας.

Αν τα καταφέρετε εσείς με τους Γάλλους, τότε στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειάς μας θα δικαιούστε, αφού αποτελούν κοινοπραξία, να αναρτήσετε από τώρα όχι μόνο σημαιούλες Elpe ή αυτές της Elpedison, αλλά και σημαίες της Total, για να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη της που θα προστατεύουν εφεξής τα νησιά μας από πάσαν νόσον ως άλλοι φιλεύσπλαχνοι δόγηδες της Ενετοκρατίας ή αρμοστές της Αγγλοκρατίας.

Δεν έχουμε άλλωστε την παραμικρή αμφιβολία ότι η γαλλική κυρία του ηθικού κι αγγελικά πλασμένου κόσμου των πετρελαϊκών εταιρειών θα είναι στο κοντινό μέλλον, αν δεν είναι ήδη, πιο γενναιόδωρη. Eίτε είστε εσείς Περιφερειάρχης είτε η κυρία Κράτσα.

Εκτός βέβαια κι αν συμβεί κανένα εκλογικό δυστύχημα και στερηθούμε τόσο πολύτιμες αισχρές χορηγίες, αφού ο λαός των Επτανήσων έχει πολλές φορές στην ιστορία του φανεί αχάριστος, όπως τον έλεγαν το αρχοντολόι και οι παρατρεχάμενοί του, γυρίζοντας περήφανα την πλάτη του στους σωτήρες του!

Μην εκπλαγείτε, αλλά χαρείτε, αγαπητοί αναγνώστες, αν πάρα πολλοί ψηφοφόροι αρχίσουν υποψιασμένοι να λένε ότι τον Μάιο στις περιφερειακές εκλογές δεν θα ψηφίσουν ούτε ELPE ούτε TOTAL!

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr