Η Αλεξάνδρα Μπαλού στο περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΒΙΝΤΕΟ

Πήγε και παρακολούθησε τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων, στις 9 Φεβρουαρίου, η Αλεξάνδρα Μπαλού.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ανταποκρίθηκε σε πρόταση συμβούλων από τις άλλες παρατάξεις και έκανε σύντομη, νηφάλια μα και σταθερή, μαχητική τοποθέτηση για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Κέρκυρας, σημειώνοντας ότι είναι ζήτημα και γενικότερου περιφερειακού και εθνικού σχεδιασμού βεβαίως, αφού μεγάλο είναι το πρόβλημα και σε άλλα νησιά μας και με διάφορες μορφές ακόμη και στην Περιφέρεια Αττικής.

Έθιξε, κυρίως, πλευρές που λίγες μέρες πριν η παράταξή μας είχε αναδείξει με δημόσια ανακοίνωσή της.

Το enimerosi.com στην Κέρκυρα στάθηκε σε τρία σημεία της σύντομης τοποθέτησής της, παρουσιάζοντας και το σχετικό βίντεο:

«Είναι θλιβερό να γίνεται αυτή η συζήτηση λίγα εικοσιτετράωρα πριν σκάσει πάλι η "βόμβα" στην Κέρκυρα. Το πρόβλημα όμως κατά τη γνώμη μου έπρεπε να είχε συζητηθεί πολιτικά στα όργανα της Περιφέρειας και του Δήμου, παίρνοντας αποφάσεις. Δεν έχει αποτύχει ο ΠΕΣΔΑ, υλοποιείται γιατί οι βασικές του αρχές της ιδιωτικοποίησης να πληρώνει ο δημότης και να υλοποιούνται όλες οι αρχές της κεντρικής πολιτικής ισχύουν σε όλην την Ελλάδα. Το πρόβλημα έχει να κάνει με τις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων, εκεί οφείλονται οι καθυστερήσεις και των υποδομών και των καθυστερήσεων».  

«Να υπενθυμίσω επίσης ότι το εργοστάσιο στα Γιάννενα έκανε έξι χρόνια για να γίνει. Αν κάνει και το δικό μας εργοστάσιο έξι χρόνια, η προσωρινή λύση ποιά θα είναι; Η Λευκίμμη;»


«Η προσωρινή λύση πρέπει να είναι η μεταφορά και πρέπει να συμφωνηθεί, δεν μπορεί να είναι η Λευκίμμη. Το κόστος πρέπει να πληρωθεί από την κυβέρνηση, η οποία μπορεί να βγάλει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη μεταφορά και να λύσει το πρόβλημα, αρκεί να θέλει, όπως έχει κάνει fast track διαδικασίες σε άλλες περιπτώσεις».

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr