Καταιγιστική η Αλεξάνδρα μας στην ΕΡΤ: «Δίνουμε τη μάχη για τη νίκη»!

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΒΙΝΤΕΟ

Καταιγιστική, με λόγο καίριο και ευθύβολο, αισιόδοξη για τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αλεξάνδρα Μπαλού εξέφρασε περήφανα το δίκιο και την ελπίδα του λαού, μιλώντας στις 19 Μαρτίου το απόγευμα στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ1.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε πολλά από τα θέματα που ταλανίζουν τους πολίτες των Ιονίων Νήσων και δήλωσε ότι επείγει ο αναπροσανατολισμός των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με προτεραιότητα την αντιμετώπιση οξύτατων κοινωνικών προβλημάτων στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και των υποδομών. Άφθονα κοινοτικά και κρατικά κονδύλια πάνε κυρίως «στις μεγάλες τσέπες», υποστήριξε, καταγγέλοντας την πολιτική που ακολούθησαν οι περιφερειακές Αρχές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στην ΠΙΝ την τελευταία δεκαετία.

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα, στη Ζάκυνθο και στη Λευκάδα, σημειώνοντας ότι η πρέπουσα λύση του θέματος σε δημόσια πλαίσια υπονομεύεται από την κρατική υποχρηματοδότηση και τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του τομέα.

Αναφερόμενη ειδικότερα στο Ειδικό Σχολείο της Ζακύνθου, που εδώ και δύο χρόνια σχεδόν υπολειτουργεί, κάλεσε με έμφαση τον υπουργό Υποδομών κ. Χ. Σπίρτζη να επιληφθεί επιτέλους του θέματος και να εξασφαλίσει τη στέγασή του σε κτίριο που προορίζεται για το σχολείο και ενώ είναι έτοιμο δεν έχει παραδοθεί.

Δήλωσε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» δίνει τη μάχη για τη νίκη πιστεύοντας ότι αυτό θα αποτελεί νίκη του λαού των Ιονίων Νήσων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δίνουμε τη μάχη ώστε να είμαστε νικητές, ώστε να είναι νικητής ο λαός».    

«Η διαχείριση των απορριμμάτων να είναι απαίτηση του λαού των νησιών, να λυθεί με τις πιο ασφαλείς μεθόδους που είναι η ανακύκλωση, η διαλογή στην πηγή, η κομποστοποίηση, να λυθεί με κόστος από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι να τον πληρώνουν οι πολίτες επτά φορές, στην πορεία ιδιωτικοποίησης που σπρώχνουν, διότι αυτό που γίνεται τώρα είναι το εξής: Μέσα από αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, τμηματικά ιδιωτικοποιούνται όλα τα κομμάτια της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η αποκομιδή, η διαδικασία της διαχείρισης με τα εργοστάσια των σύμμεικτων και μια σειρά αλλαγές και αλισβερίσια που υπάρχουν με τις εργολαβίες», σημείωσε, μεταξύ άλλων, στην εφ' όλης της ύλης στη συνέντευξη που έδωσε η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τόνισε την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στη Λευκάδα, τη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα, με ΧΥΤΑ που έχουν μολύνει ακόμα και τον υδροφόρο ορίζοντα και πως «υπάρχει μία πραγματικότητα που την κρύβουν όλοι. Διαλύεται ένα πράγμα σιγά σιγά. Στους δήμους τα απορριμματοφόρα είναι διαλυμένα, προσωπικό δεν υπάρχει, εργολαβίες δίνονται. Είναι δηλαδή ένα γαϊτανάκι που σιγά σιγά δημιουργεί την πορεία ιδιωτικοποιήσεων των πάντων. Αυτός είναι ο βασικός στόχος της καθυστέρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Στάθηκε στην άναρχη ανάπτυξη που υλοποιείται στα νησιά του Ιονίου και στη χώρα μας γενικότερα, με τους μεγαλοξενοδόχους να κτίζουν και να επενδύουν όπου θέλουν και ότι «ο τουρισμός αναπτύσσεται με στόχευση τους μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους, τα "all inclusive". Από αυτό οι μικροί επιχειρηματίες χάνουν ή κερδίζουν πολύ λιγότερα. Δίπλα πρέπει να δούμε ότι οι εργαζόμενοι μέσα στα ξενοδοχεία δουλεύουν ατελείωτες ώρες και είναι απλήρωτοι... Έχεις μία ανάπτυξη που ωφελούνται λίγοι, με πολύ μεγάλες τσέπες, τρώνε τα περισσότερα λεφτά από τα προγράμματα που τους τα δίνουν αφειδώς οι περιφερειάρχες που έχουν αυτή την αντίληψη, ενώ ο λαός υποφέρει και για τις υποδομές υπάρχουν ψίχουλα». 

Υπογράμμισε πως τη στιγμή που στα Ιόνια Νησιά κυκλοφορούν άπειρα χρήματα για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη, μεταξύ άλλων, το Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου είναι δύο χρόνια κλειστό, με 98% τελειωμένο έργο και υπάρχει ένα «μπαλάκι» μεταξύ του περιφερειάρχη, της κυβέρνησης και της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», ενώ κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού είναι το Δημόσιο Γηροκομείο Κεφαλονιάς. «Ο λαός να δει προς τα πού πάνε τα πολλά χρήματα. Ό,τι συγκεντρώνεται στα ΕΣΠΑ, στα χρηματοδοτικά εργαλεία, είναι από τη φοροληστεία μας, από τον κόπο μας και παλεύουμε ως "Λαϊκή Συσπείρωση" να είναι προτεραιότητα αυτές οι ανάγκες», ανέφερε η Αλεξάνδρα Μπαλού. 

«Το κριτήριο ψήφου είναι ενιαίο και τα τοπικά προβλήματα έχουν αφετηρία τη γενική πολιτική. Λύνεται με μία συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής και μία σύγκρουση και κόντρα με την ΕΕ» είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε, σχετικά με την Ενέργεια και την προοπτική έναρξης ερευνών και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο από πετρελαϊκούς κολοσσούς το 2020: «Παλεύουμε ο δημόσιος πλούτος της χώρας να παραμείνει στη χώρα και να γίνει πραγματικά ανάπτυξη και εκμεταλλεύσιμος από τον ίδιο το λαό, προς όφελός του». Η δρομολογούμενη έναρξη εργασιών έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο επιχειρείται με κριτήριο το κέρδος μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και, επιπλέον, με όρους και προϋποθέσεις που αγνοούν και τη σεισμικότητα της περιοχής.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr