Αλεξάνδρα Μπαλού: «Οι χορτάτοι αναδιανέμουν την πίτα...» (Video)

Σάββατο, 06 Απριλίου 2019
Κατηγορία ΒΙΝΤΕΟ

Στο είδος των αντιλαϊκών προϋπολογισμών που προωθούν μέχρι τώρα οι Περιφέρειες, αναφέρθηκε η Αλεξάνδρα Μπαλού σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής στις 29 Νοεμβρίου 2018, με θέμα τον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας.

«Νομίζουμε ότι ζούμε σε ένα απέραντο εργοτάξιο, όπου όλα έχουν λυθεί και τακτοποιηθεί και ένας λαός ζει ευτυχισμένος», είχε τονίσει εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής, σχολιάζοντας την εισήγηση που είχε κάνει η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Επισήμανε: «Ακούσαμε και σε αυτή την εισήγηση ξύλινες και γενικόλογες τοποθετήσεις και λόγια που έχουν χρησιμοποιήσει όλο το πολιτικό προσωπικό και η πλειοψηφία των αιρετών όλα τα προηγούμενα χρόνια και πίσω από τα οποία κρύφτηκαν και κρύβονται οι ευθύνες για την κατάσταση που ζουν οι κάτοικοι και της Αττικής. Τη γραφειοκρατία την έχουν χρησιμοποιήσει όλες οι δυνάμεις,  το μεγάλο ερώτημα που πλανάται είναι πώς όσοι όταν έχουν τη διοίκηση βελτιώνουν τα πάντα, η αντιπολίτευση παραλαμβάνει καμένη γη και ο λαός συνεχίζει να ζει σε απαράδεκτη για τις σημερινές συνθήκες της εποχής κατάσταση».

«Προσπαθήσατε να μεταφέρετε και στο περιφερειακό συμβούλιο ένα κλίμα που και η κυβέρνησή σας επιχειρεί να μεταφέρει, ότι όλα θα γίνουν καλύτερα, ότι τα μνημόνια που ψηφίστηκαν ήταν θετικά, ότι τα μέτρα που πήρατε το προηγούμενο διάστημα είναι μπροστά και τώρα θα υλοποιούνται τα προγράμματα και τα έργα και όλα θα γίνουν καλύτερα. Μεταφέρετε τη ψεύτικη ελπίδα, την απαντοχή και την αναμονή του κόσμου ότι πρέπει να σας ξαναψηφίσει για να λειτουργήσουν αυτές οι υποσχέσεις και να γίνουν πράξη», υπογράμμισε.

Σημείωσε πως η Περιφέρεια Αττικής θα παίξει τον ρόλο του νέου φοροεισπρακτικού μηχανισμού, δίπλα σε αυτόν του κεντρικού κράτους, που θα απομυζά τα λαϊκά νοικοκυριά.

Τόνισε: «Τα γνωστά υποζύγια πληρώνουν για άλλη μία φορά και οι γνωστοί χορτάτοι αναδιανέμουν την πίτα. Άχνα για τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς που απαιτούν μέτρα που τσακίζουν δικαιώματα, προϋποθέτουν τη συρρίκνωση των υπηρεσιών, το μειωμένο προσωπικό, ελαστικές θέσεις εργασίας, ανταπόδοση κ.λπ. Με βάση τα στοιχεία που λέτε, αποτυπώνονται γελοία ποσά που αφορούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για 4 εκατ. στο Εθνικό Σκέλος, στα συγχρηματοδοτούμενα 5 εκατ., στα έργα τρίτων 10 εκατ. ευρώ. Τεράστια..., γελοία ποσά μπροστά στις ανάγκες που έχει ο λαός της Αττικής. Η απλοχεριά σας, με βάση κι αυτό τον προϋπολογισμό, εξαντλείται στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, άλλωστε αυτό είπε και η κ. Δούρου στην εισήγησή της και νομίζουμε ότι και η επικεφαλής της παράταξης που στηρίζεται από τη ΝΔ, η κ. Βρύνα, τσάμπα ανησυχεί για το όραμα της ανάπτυξης που δεν έχει η Περιφέρεια Αττικής, το ίδιο όραμα έχετε, στεναχωριέστε που το υλοποιεί εκείνη. Όλοι σας ενδιαφέρεστε για την περιβόητη ανάπτυξη, την αειφόρα, την πράσινη, τη γαλάζια, την καπιταλιστική ανάπτυξη».

Σημείωσε επίσης ότι η κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας αρχίζει και τελειώνει στις ΚΟΙΝΣΕΠ, τα clusters, τα «φρούτα» της οικονομίας που έχει δημιουργήσει η ΕΕ. «Δημιουργείτε πάμφθηνους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και δομές που σχεδιάζει η κυβέρνηση, τις υλοποιείτε εσείς με ξένα κόλλυβα και τα παρουσιάζετε όλοι σαν μεγάλα έργα. Νομίζουμε ότι είναι φανερό πια σε όλους τους εργαζόμενους ότι η ζωή τους σε τίποτα δεν έχει βελτιωθεί, παρά τα όσα επικοινωνιακά μπορείτε να λέτε», ανέφερε.

Στάθηκε στα ελάχιστα χρήματα που δίνονται για αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία είναι αποσπασματικά και χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο, τη στιγμή που ο λαός πνίγεται με την πρώτη βροχή.

Κατέληξε με τα λόγια: «Παρά τις διαφορετικές αφετηρίες, τα διαφορετικά ψηφοδέλτια, τους διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, σας ενώνει ένα πράγμα. Το ίδιο κριτήριο που είναι η λογική του κόστους και του οφέλους για το κεφάλαιο. Αυτό το κριτήριο που σας ενώνει δεν κάνει διαφορά, όπως λέτε, αλλά κάνει την ομοιότητα».

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr