Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΙΚΗΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

 

alexandra mpalouΗ Κερκυραία συνδικαλίστρια και αγωνίστρια της Τοπικής Διοίκησης, που ηγείται του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων, γεννήθηκε στην Κέρκυρα, στο χωριό Μεσαριά, το 1961. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές της στην πόλη της Κέρκυρας και στη συνέχεια τελείωσε τη σχολή Η/Υ του ΕΛΚΕΠΑ στην Αθήνα και τη Συνεταιριστική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Είναι τραπεζοϋπάλληλος, εργαζόμενη στην Τράπεζα Πειραιώς και έχει υποβάλει τα χαρτιά της για συνταξιοδότηση.

Επίσης, είναι περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής με τον συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής, ενώ παλαιότερα ήταν νομαρχιακή σύμβουλος Αθήνας, με τον ίδιο συνδυασμό.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού αναδείχθηκε σε κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος και συμμετείχε στη διοίκηση της ανώτατης συνδιλαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων της χώρας. Έχει εκλεγεί μέλος του γενικού συμβουλίου και της εκτελεστικής γραμματείας της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), πρόεδρος του κλαδικού σωματείου εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης του Βόρειου Τομέα της Αττικής με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση». Απέκτησε μακρά πείρα και καταξίωση ακόμη και από αντιπάλους της στην Τοπική Διοίκηση, καθώς στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ασχολήθηκε συστηματικά, με επάρκεια, με σθένος και με ήθος που ξεχώριζαν, με όλα τα μεγάλα θέματα της Αθήνας και της Αττικής, αναδεικνύοντας τα προβλήματα του λαού της Αττικής σε όλους τους τομείς της ζωής.

Εντάχθηκε στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας ενώ ήταν μαθήτρια και εξελίχθηκε σε στέλεχος πρώτης γραμμής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Το έχει εκπροσωπήσει σε δεκάδες τηλεοπτικές συζητήσεις και ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του στις εθνικές εκλογές το 2009, το 2012 και το 2015.

Ο αγρότης πατέρας της Αριστείδης Μπαλός ήταν αξιωματικός του ΕΛΑΣ στη βορειοδυτική Κέρκυρα, ενώ ο γιατρός θείος της Σπύρος Μπαλός σκοτώθηκε στις μάχες της Αθήνας τον Δεκέμβρη του 1944, καθώς μετέφερε τραυματίες του ΕΛΑΣ.

Στο ετήσιο Συνέδριο της Ενωσης Περιφερειών και της Ενωσης Δήμων Ελλάδας, τον Απρίλιο του 2018, η Αλεξάνδρα Μπαλού είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της:

«Tους έπιασε όλους ξαφνικά η αγάπη για τις τοπικές κοινωνίες και την Τοπική όπως λένε ακόμα Αυτοδιοίκηση… Αλλά εδώ, όπως δήλωσαν και στις τοποθετήσεις τους και η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (…) πρέπει να δώσουν τα πάντα στους ιδιώτες ή σε επιλεγμένα τμήματα των ιδιωτών, με τα οποία οι ίδιοι έχουν άριστες σχέσεις… Γι’ αυτό νοιάζονται γι’ αυτή την περιβόητη Tοπική Διοίκηση… Γιατί πρέπει να έχουν τους μοχλούς στα χέρια τους (…) Μιλάτε την ίδια γλώσσα, όσο και αν διαφωνείτε. Μιλάτε ακόμα για αυτοδιοίκηση, ενώ είναι Τοπική Διοίκηση. Είναι τμήμα του κράτους, μοχλός εφαρμογής των γενικότερων πολιτικών αλλαγών, μηχανισμός (…) εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών…».

Επίσης, αναφερόμενη στα θέματα της τουριστικής ανάπτυξης, είχε επισημάνει: «Πρέπει να απαντήσετε οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι, γιατί το θαύμα του τουρισμού, που επικρατεί παντού, σε πολλές περιοχές, συνοδεύεται με μειώσεις μισθών; Για τους ξενοδοχοϋπάλληλους δουλειά μέχρι λιποθυμίας, τη στιγμή μάλιστα που σε περίοδο κρίσης βγάζουν ακόμα τεράστια κέρδη… Ακόμα και οι άξονες φτιάχτηκαν (…) για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα… Γιατί μη μου πείτε ότι δεν ξέρετε ότι για να πάτε από την Αθήνα στην Ήπειρο ή στα Ιόνια θα πληρώσετε 50 ευρώ διόδια και 50 να γυρίσετε, 100, συν τα καράβια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, άλλα 80. Αυτή είναι μια ανάπτυξη που ωφελεί τις τοπικές κοινωνίες, για τις οποίες εσείς νοιάζεστε;».

Καταλήγοντας, είχε σημειώσει: «Όπως εσείς δημιουργείτε ενιαίο μέτωπο (…), μέσα στις τοπικές διοικήσεις, μέσα στις εκλογές, υπάρχει η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, που ενώνει δυνάμεις (…) ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα ή αν έχουν την ίδια πολιτική αφετηρία».

Ενώ ζούσε στην Αθήνα, είχε ασχοληθεί επανειλημμένως με την ανάδειξη των προβλημάτων του λαού της Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr